23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Når hjernen tar pause
Sist jeg var innom en frisør, holdt jeg på å besvime. Og det var ikke en gang jeg som skulle klippes.

Publisert: 07.nov.2016 08:26
Oppdatert: 07.nov.2016 08:32

Historien er sånn - og la meg først si at jeg er et rasjonelt menneske. Men av og til sviktes man av sin egen hjerne og gjør ting «out of character». Heldigvis, kanskje, ellers ville man ikke hatt mye å skrive hjem om.

Dette var en sånn blackout. Og da snakker jeg ikke om ungdomsversjonen, i kombinasjon med ukontrollerbare mengder sprit. Dette skjedde midt på ettermiddagen, i fullkomment edru tilstand, mens kjernefamilien var på kjøpesenter og gjorde ærend. Yngstemann skulle klippe seg, og siden pappa’n var nestemann i frisørstolen, gikk jeg og 12-åringen i noen butikker. Nå har det seg sånn at Mannens mobiltelefon på mystisk vis stort sett har flatt batteri, så jeg sa; «jeg legger telefonen min i lomma på jakka di, så ringer du fra den til vår eldste sønn når dere er ferdig». Alt vel. Jeg putta telefonen i lomma på den blå jakka, som han hadde hengt på frisørens garderobestativ. Og gikk.

Vi tråkka litt i sportsbutikk og bokhandel, men ble lei før den andre halvdelen var ferdig frisert. Da vi kom tilbake dit, var de i ferd med å betale, så jeg gikk for å hente telefonen min. Og jakka til mannen min hang der, den. Den blå jakka som imidlertid ikke hang der lenger, var den jeg hadde lagt telefonen min i. Og det var da blodet forlot ansiktet mitt. Halsen snørte seg sammen. For mens hjernen må ha glimra med sitt totale fravær, hadde jeg lagt min egen telefon i lomma til den forrige frisørkunden, en vilt fremmed mann.

Panikken sneik seg innpå. Men mens jeg rødkinnet forklarte frisørene at jeg aldri gjør sånne ting, hadde 12-åringen åndsnærværelse nok til å ringe til meg - og fikk kontakt med en hyggelig, intetanende fyr, som hørte en ukjent ringetone fra innerlomma si.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke