buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Negativ utvikling

Publisert: 03.okt.2016 11:14
Oppdatert: 04.okt.2016 08:21

Husker du negativene? Disse gjennomsiktige remsene som fort kunne krølle seg og som var selve forsikringen for at bildene du tok var sikre, selv om originalene skulle bli ødelagt. De lå der i en egen liten lomme i pakken hvor bildene lå i en enda større lomme. De mest strukturerte la negativene i bankbokser eller brannsikre hvelv i påvente av å kunne brukes igjen. For oss andre ble de liggende i den lille lommen.

Når jeg tenker meg om så fikk jeg sjelden bruk for negativene, bortsett fra de gangene jeg brukte dem som «briller» når det var solformørkelser eller kometer, eller noe sånn. Jeg husker ikke helt hva vi så på, men jeg husker vi sto der hele familien med disse negativene foran øya, mens vi skulte på et eller annet på himmelen.

Husker du den følelsen det var å hente negativene?

Eller, det var jo ikke negativene du hentet, men bildene. Bilder du ikke ante hvordan så ut. Bilder du ikke ante var skarpe, eller ødelagt. Man hadde kanskje en viss formening om hvordan bildene så ut, men jeg husker aller best den spenningen da fire-fem ungdommer satte seg ned og åpnet pakken fra festen forrige helg, og hvor vi sammen bladde oss gjennom bunken mens vi lo og kjente på flauheten. Vi fordelte bildene og limet dem inn i album. Noen, det var kanskje aller mest jentene, klippet i bildene og laget de reneste storymodes ut av det, med tegnede snakkebobler og mye annet.

Vi andre, i alle fall meg, klippet gjerne til nød ut hodet og ansiktet til den søteste jenta fra festen, og plasserte henne godt gjemt i lommeboka.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat