23. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Om å gå og hangle

Publisert: 05.mar.2018 07:01
Oppdatert: 05.mar.2018 07:07

Jeg har en fast rutine, nesten et rituale om du vil, hver vinter. Det er ikke frivillig. Langt derifra, det kommer enten jeg vil eller ei, og gjerne når det passer sånn aller dårligst. Noen ganger skjer det flere ganger i løpet av et vinterhalvår, om jeg er riktig heldig.

Det kan gjerne begynne midt i en arbeidsuke. En morgen våkner jeg med dundrende hodepine. Nesa er så tett at en flaske med avløpsåpner ikke ville gjort jobben med å åpne den igjen. Men jeg er jo ikke sjuk. Så jeg drar meg opp av senga, får i meg mat, tar på den tjukkeste ullgenseren jeg finner i skapet og tusler ut døra for å dra på jobb. Så går jeg der og hangler.

Med et snufs her, et host der og et nys litt sånn hist og pist, kommer jeg meg gjennom arbeidsdagen. Jeg må puste med munnen, så jeg ser ut som en oksygenfattig fisk på land. Det å skulle holde en intelligent samtale blir vanskelig, når ord som «mammografi», «minimal» eller «muskedunder» blir til «babbografi», «bidibal» og «buskedudder». Etterhvert blir gjerne halsen litt sår, og dette utvikler seg gjerne utover kvelden.

Neste morgen våkner jeg opp med noe som kjennes ut som en middels potet sittende fast bak drøvelen. Alt som innebærer lyd som skal ut av munnen, eller mat og drikke som skal andre vegen, gjør vondt. Men jeg er jo ikke sjuk, beina fungerer, så jeg prøver en dag til på jobb. På sånne dager lever jeg mest på glovarm te med honning, for selv om det gjør vondt å få den ned, lindrer den også. Så går jeg der og hangler.

Jeg er kanskje litt sta, og burde lære meg å lytte til de signalene kroppen sender meg. Jeg burde sikkert drukket tran og spist mer C-vitamin, men det er sånne ting jeg glemmer å gjøre jevnlig. Så jeg har nok bare meg selv å takke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke