23. okt
FÅVANG-DRAM: Trond Svendsen minnes tilbud om både hjemmebrent og juling under fest på Fåvang.
FOTO: TROND LILLEBO
 
Om juling på Fåvang

Publisert: 23.feb.2018 06:55
Oppdatert: 23.feb.2018 07:08

Det var kaldt på Fåvang femte juledag nittenhundreoglengesiden. Det var fest og det var rockabilly. Vi hadde egen pannelugg den gangen, og den var det smurt fett i. Vi kjørte bil fra femtitallet og hadde Gene Vincent påsydd på skinnjakka. I det hele tatt.

En kompis og jeg hadde hyra inn søster mi til å være sjåfør så vi kom oss på femte juledags råkkefest med et tøft band som også hadde slike pannelugger, og bassist med svartlakkert kontrabass. Jeg minnes at det var nærmere 20 blå ute, og da vi dro opp døra til Fåvang kro så sto dampen ut av døra. Dampen og lukta av dårlig sprit som ikke nødvendigvis var kjøpt på polet. Og bandet spelte. Og vi digga. Og drakk. Små brune flasker vi kjøpte over disk, Doktor Fåvangs magiske medisin på plastkanne var litt lite innbydende. Dog absolutt til stede i lokalet.

Men så tok bandet pause. Det gjør gjerne rockeband som speller til fest. Bandet het Daltons, og vi likte stilen. Det gjorde de innfødte og. De likte stilen så mye at de syntes pausa ble vel lang. En lang staka av en fyr med skinnvest og strikkegenser skranglet seg gjennom lokalet, bort til kompisen min og meg. Og han var sur.

– Oss vil høre mer rockabilly, sa gudbrandsdølen og knyttet neven. Det hjalp ikke stort at vi prøvde å forklare mannen at vi slettes ikke var bandet. Vi så muligens bare sånn ut. Den slags kjøpte han ikke, han var ikke lettlurt.

Vi ble reddet av at bandet klemte på igjen. Og da et lyst men beruset hode begynte å rette ut en tuba som hang på veggen for å telle antall meter rør – og lensmannen kom for å kaste ut folk – da fikk vi tak i søster mi bak en pågående slåsskamp, satte hu bak rattet og forlot Fåvang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke