23. okt
UTSLITT: En kan bli trøtt og sliten av å stri med dyna...
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Om laken og skrekk
Han som fant opp sengetøyet, og som konkluderte med at tre kubikk med andedun sydd inn i et trekk målt til 140 ganger 220 centimeter skal inn gjennom en sju centimeter lang åpning i enden av trekket, han skulle hatt noe realt med juling.

Publisert: 14.jul.2017 06:14
Oppdatert: 14.jul.2017 06:46

For det må ha vært en han. Ingen kvinne ville funnet på noe så idiotisk.

Vi starter ved starten. Som dere alle vet er det skikkelig deilig å legge seg i helt nyvasket eller nyluftet og rent sengetøy. Det er skikkelig luksus i hverdagen. Så det etterstreber man jo å gjøre jevnlig.

Men jeg gruer meg. Og grunnen er den nevnte glippa på sju centimeter som den forbannede dyna skal inn gjennom. Og liksom danderes så fint på plass inntil alle fire hjørner inne i dynetrekket. Opp gjennom årene er jeg blitt forsøkt lært alle slags knep for liksom å vrenge trekket på dyna. Med meget vekslende hell. Eller, ikke det heller. Ikke med hell i det hele tatt. Det har snarere ført til dinglende taklampe og knust blomsterpotte. Og en ganske så overopphetet husbond.

Oppfinneren i meg sitter nå og forsøker å klekke ut en lur, ny variant av sengetøy. Det sies at det meste allerede er oppfunnet, men denne gir jeg meg ikke på. Det må gå an å løse dette på en bedre måte.

Løsningen lar imidlertid vente på seg, og enn så lenge står jeg på hue av ergrelse på soverommet og forsøker å stappe restene av Donald ned i disse hersens posene. En mye brukt klisjé som stadig dukker opp er mestringsfølelse. Mestringsfølelse skal være så bra.

For min del er det få nivåer av mestringsfølelse som slår den jeg opplever når jeg har greid å få dyna inn i trekkets fire hjørner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke