buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Opp som en løve – ned som en skinnfell
Bestefar Velten forsøkte å konkurrere med barnebarnet. Det gikk så som så ...

Publisert: 25.apr.2017 06:57
Oppdatert: 25.apr.2017 07:04

Kveldslitteraturen for seksåringen for tida er «Av og til er Jonas en løve» av Kirsten Boie. Ifølge et gammelt ordtak har den som står opp som en løve lett for å falle ned som en skinnfell. Jonas er lillebror, og lider ofte skinnfellens skjebne. Også bestefar prøver iblant å yppe seg, og går fra tid til annet på en smell.

Det var en kveld 6-åringen som vanlig skulle ha assistanse av bestefar. Det morsomste 6-åringen vet om er å kaste stein i Mjøsa. En liten stein gir små ringer i vannet, en større stein atskillig større ringer. Og klarer en å finne noen små og lette steiner som samtidig er flate, er det muligheter for å få til fiskesprett. Da blir det små ringer etter hverandre i vannet. Bestefar er bekymret for at Mjøsa kan bli fylt igjen med stein til slutt, at det ikke blir plass for mer vann. 6-åringen har ikke samme bekymringen.

Og så er det muligheter for å kunne kaste langt. Ut til den første steinen som stikker opp. Og enda lenger ut. Lenger og lenger. Den unge mannen kaster naturligvis lengst. Bestefar når ikke engang halvveis så langt ut. Dette er yngstemann svært opptatt av. «Jeg vinner. Jeg vinner. Du klarer ikke kaste like langt som meg. Du taper. Du er en taper», er meldingene som blir gitt. Yngstemann er i sitt ess. Saken er klar.

Men så hender det som sagt at bestefar også ønsker å yppe seg litt. Så bestefar tar i skikkelig på et kast. Unge lovende er målløs. Kaste så langt! Og bestefar tar i enda mer, og kaster enda lenger. Nå er det bestefar som har overtaket. «Bestefar vinner. Bestefar kaster lengst. Bestefar vinner». Den yngre generasjonen er på defensiven.

Det er da det skjer: Unge lovende setter hendene i siden, ser oppgitt på sin opponent og slår fast: «Nei men bestefar, da! Vi har da vel ikke noen konkurranse». Den oppvoksende generasjonen hadde selveste kronargumentet.

Løven hadde mislyktes. Det lå igjen en liten skinnfell på mjøsstranda den kvelden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat