buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Oppsummert: Nå er det slutt – etter 47 år i avisbransjen

Publisert: 01.okt.2019 06:08
Oppdatert: 01.okt.2019 06:33

Noen ganger i livet er det på sin plass å gå igjennom gamle lag av sin egen historie. Som for eksempel den gangen vi skulle legge 19 år på Stavsberg bak oss. Et loft fungerer på mange måter som et slags historisk arkiv. Med all verdens plass innerst i starten. Så blir ting stuet inn etter hvert, lag på lag. Og den dagen det er tid for å rydde ut, ligger årene der i omvendt rekkefølge, lag på lag.

Jeg skrev om dette i denne spalten. Ryddejobben der en kunne grave seg tilbake år for år, og gjenoppleve små og store opplevelser da loftet skulle tømmes. Når et nesten 47 år langt avisliv nå skal «ryddes ut», kan det passe å ta med fire minnerike opplevelser om en enestående kontakt med dere leserne fra de siste 12 årene her i den høyre spalten på sistesiden i HA annenhver tirsdag. Denne nevnte ryddejobben en av disse fire.

For det ringte en dame samme dagen dette sto på trykk. Hun hadde også et loft, fortalte hun. På dette loftet lå også mange av hennes minner fra et langt liv i huset. Hun kunne ønsket å gjøre som meg, gå igjennom det som var «arkivert» på loftet, og gjenoppleve ting fra sitt liv. Men nå var hun blitt så dårlig til bens at dette ikke lenger var mulig. Hun felte et par tårer. Det gjorde vi vel begge.

Et mer dramatisk tilfelle var med hun som hadde lest en artikkel jeg hadde skrevet om familievold. - Om jeg ikke kunne komme hjem til henne, banke opp samboeren, og skrive om hennes triste hverdag, spurte hun.

Men også en tildragelse av den mer hyggelige sorten: Jeg hadde tilfeldig nevnt at min favorittrett til middag var fleskepannekake. Men det var umulig å få til, fordi det er andre som bestemme menyen. Og hun liker ikke fleskepannekake. Før klokken ni den dagen hadde det blitt åtte middagsinvitasjoner.

Og så ferieturen til Limerick i Irland. Før ferien slo jeg frampå med at dette nok måtte resultere i en ekte limerick i denne spalten etter ferien. Men problemet var å finne to andre ord som rimer på limerick. Før dagen var omme var det kommet inn 122 forslag.

Men nå sier jeg pent takk til dere alle. For 308. og siste gang: Ha en god dag!

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat