23. okt
 
Overdose hage på Snapchat
Gjø­vik plei­er sjel­den å vek­ke de helt sto­re fø­lel­se­ne hos meg, men den­ne lør­da­gen sto jeg nær­mest og skalv av eu­fo­ri.

Publisert: 14.jun.2017 06:14
Oppdatert: 12.jun.2017 21:28

En in­tens inn­lands­tur­né for å fin­ne et strøkent prydepletre had­de om­si­der gitt re­sul­ta­ter. Stolt som ei høne gikk det ikke man­ge se­kun­de­ne før jeg had­de delt et bil­de av det rosa og fort­satt blomst­ren­de tre­et med hele ver­den. «Det­te er in­ter­es­sant!», tenk­te jeg.

Re­spon­sen på Snap­chat lot ikke ven­te på seg. Fra en god ven­nin­ne kom det føl­gen­de:

«Nei, nå får det fan­den meg være nok! Du er jo ver­re enn tan­te Gud­run! Et ep­le­tre – hvor­dan i alle da­ger kan du mene at det er in­ter­es­sant? Snart star­ter du vel hage­blogg også! Jeg er bare sje­le­glad du ikke har un­ger; det had­de blitt et him­la renn av snør­re­te bil­der fra alle ten­ke­li­ge vink­ler!»

Ep­le­tre­et falt åpen­bart ikke i god jord, så jeg tok hin­tet – og drop­pet å sen­de fle­re bil­der av ba­si­li­kum­frø­ene, la­ven­de­len, ha­ge­hans­ke­ne og den sto­re sek­ken med mose­fjer­ner.

Se­ne­re på kvel­den fikk jeg den gode ide­en at jeg skul­le bli gart­ner på hel­tid. Stu­de­re og star­te eget fir­ma og gu­de­ne vet hva. Nok en gang var min gode venn fram­på med et vel­ment råd:

«Alt­så, Chris­ti­an ... Du har fått helt dil­la for­di du har klart å plan­te et par stau­der i sol­veg­gen, og nå skal du plut­se­lig bli gart­ner? Er den pla­nen helt gjen­nom­tenkt, el­ler er den på sam­me nivå som da du skul­le bli kir­ke­or­ga­nist i Hard­an­ger? At du plan­ter ei busk på en sol­rik for­mid­dag, og et­ter­på må bru­ke kvel­den til å re­sti­tu­e­re deg med tre kalde pils på ter­ras­sen, det er ikke det sam­me som å sit­te på kne i et veg­kryss på Tangen og trøk­ke ned treogåtti tu­ja­er i ti travle ti­mer hver tors­dag!»

Hun har et po­eng. Kan­skje det er best å roe ned tre hakk fram­over. Gode ven­ner vok­ser tross alt ikke på trær.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke