buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
VAR DER: Vince Neil var en av mange artister på musikkfestivalen.
FOTO: NTB Scanpix.
 
På et jorde i Tsjekkia
Da den norske sommeren ikke alltid innfrir temperaturmessig, lengter mange seg bort til varmere strøk og eksotiske storbyer. Men ikke undertegnede; langt ifra! Her finnes andre behov.

Publisert: 27.jul.2017 06:25
Oppdatert: 27.jul.2017 06:47

Ferieuken ble i år som i fjor tilbrakt på samme måte – liggende i telt på et jorde i Tsjekkia. Nærmere bestemt i utkanten av Vizovice, en liten landsby med i overkant av 4.000 innbyggere ved grensen til Slovakia. Men hvorfor forlate fedreland og mammas mat til fordel for feriering der ingen skulle tru at nokon kunne bu, spør du?

Som ihuga musikkfanatiker har ferier de siste årene vært planlagt rundt festivaler. Festivaler av den typen som gjerne bringer førsteassosiasjoner om kirkebranner, satantilbedning og bråkemusikk. Nå er jeg selvfølgelig verken arsenist eller satanist, men det var nå altså denne begivenheten som gjorde landsbygda i et gammelt østblokkland til en attraktiv feriedestinasjon.

Glem Syden eller London, den tsjekkiske landsbygda har sin sjarm. Det er jo faktisk slettes ikke så ille når man på kunstig gebrokkent engelsk kan framkalle en halvliter brunt gull, og ikke lettes for mer enn 11 kroner. Eller når togturen på tvers av landet koster mindre enn en halvliter på byen i Norge. Men bare fryd og gammen er det jo ikke.

For anledningen måtte jeg gå til innkjøp av nytt telt. Det etter en noe mindre glamorøs opplevelse året før, da jeg på den harde måten fant ut at billigteltet kjøpt på matbutikken faktisk ikke var vanntett.

Da lå jeg der, kald og våt på et jorde i Tsjekkia – og følte på feriefølelsen. Lengtet jeg hjem til Norge? Langt ifra. Revurderte jeg standpunktet mitt om at billig alltid er bra? Mye mulig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat