buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
GODT LEVERT: 14-åringen har hatt et matpakkeraptus. FOTO: Trond Lillebo
 
Puh! Ikke voksen ennå

Publisert: 22.okt.2018 06:36
Oppdatert: 22.okt.2018 06:44

Plutselig en morgen sto han der, 14-åringen. Fullt påkledd ved kjøkkenbenken, med et helt oppskjært brød og alt pålegget foran seg. Han smurte matpakke. Ikke bare til seg sjøl, nei da, til hele familien. Han turnerte salami, leverpostei og tomater som om han skulle vært – meg.

For normalt er det jeg som står for akkurat denne morgenrutinen. Ikke fordi jeg tror de unge, håpefulle ikke kan smøre brødskiva si sjøl, det har de klart helt fint i årevis, men matpakker har liksom blitt min oppgave. Tidsbesparende, i alle fall totalt sett, når fire mennesker skal ut av huset på jobb og skole. Ikke dermed sagt at jeg ikke hyllet tenåringen for å ha tatt ostehøvelen i egen hånd. Tvert imot – fra både foreldre og lillebror fikk han mange rosende ord, mens jeg fikk ei med kaviar og gulost (hans egen favoritt) og ei med nøkkelost og agurk (!).

Han hadde satt på egen alarm, stått opp klokka seks. Med uttalt ønske om å klare seg sjøl og ikke bli vekt av noen, ikke dratt ut av senga av masende voksne som må pirke på ham fire-fem ganger før han karer seg ut av søvnen.

– Hvorfor tror du han gjør dette? spurte jeg Mannen, da 14-åringen andre dag på rad framsto morgenfrisk og var godt i gang med mellomleggspapiret da vi sto opp. – Han driver vel og finner seg sjøl, konkluderte den forståelsesfulle faren. Han som på jobb nærmest hadde skjult at 14-åringen sto for matpakka, lett nervøs for at kollegene skulle tro vi driver et terrorregime overfor sønnene våre.

– Er han virkelig i ferd med å bli så voksen? tenkte jeg mens livet passerte i revy. Helt til jeg sto opp tredje dag. Til total stillhet i huset. Vekkerklokka hans hadde ringt. 14-åringen sov ufortrødent videre, til vi måtte slepe ham ut av senga kl 07.15.

Heldigvis.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat