buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
BYGGING: Her kommer en av de mange rundkjøringene Trond Svendsen skriver om.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Rundetider og leven

Publisert: 25.jan.2019 07:15
Oppdatert: 25.jan.2019 07:19

Jeg er oppe i tre provisoriske rundkjøringer for å komme til nærbutikken min nå. Det kreves planlegging for å sikre det daglige brød til husbonden, og det daglige, noe mindre velduftende måltid bestående av kjøtt fra gud vet hva til pus. Ikke sjelden står det minst en diger dumper på tvers, og det har hendt at jeg har kommet for sent på jobb fordi jeg glemmer å legge inn rundkjøringsmarginen man må ha i disse tider.

I HA-huset i Grønnegaten rister og durer det jevnlig. De siste 10 årene har vi levd relativt konstant med følelsen av at tyskerne er på gang igjen, og det er sjelden en dag uten at det går et arbeidslag med elektrikere og rørleggere og håndverkere gjennom redaksjonslokalene.

Og slik er i grunn hele Hedmarken nå, føles det som. Det er noen som bygger og borer over alt, å være helt vanlig innbygger i Hamar-området og i Ringsaker, det er litt som å være med i en episode av Fraglene. Hvis du husker den fra 80-tallet. Om du husker serien, husker du kanskje også doserne. Disse skapningene som alle var likt antrukket med hjelm og anleggsklær. Som bygger hele tida. Sånn føles det på Hedmarken akkurat nå. Som om vi er med i en episode av Fraglene.

Alt blir sikkert kjempefint når det en gang står ferdig. I et land der vi knapt har bygget verken jernbane eller veger siden Skibladner ble sjøsatt og jernbanen til Eidsvoll ble åpnet, så må vi bare være glade for at det skjer litt. Men jammen hadde det vært deilig med noen byggefrie dager iblant. Helt uten humper og dumper og støv og møkk og boring og bråk og gule og røde og blå hjelmer og rundkjøringer og trafikklys og dumpertrailere på tvers. En helt vanlig vegstubb hadde vært deilig. I grunn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat