10. des
YUUUK: Finnes det noe eklere enn å smøre seg inn med klissete solkrem og bli full av sand og gørr? Nei, sommeren er noe herk.
FOTO: NTB scanpix
 
Selvsagt kan vi klage på været!
Leieboeren var nokså svett i luggen og mørk i blikket da jeg kom hjem fra helgas hotelltur til Tyrifjorden.

Publisert: 31.jul.2019 07.40
Oppdatert: 31.jul.2019 07.47

På grunn av den intense varmen hadde jeg nemlig tatt med meg husets eneste bordvifte for å overleve to netter på et hotellrom uten aircondition. Der ble vifta stilt inn på full styrke og plassert over ei bøtte med isbiter fra nærmeste butikk.

Vi survet og klaget litt over varmen, leieboeren og jeg. Vi trives helt klart best når det er ganske mye kaldere i lufta.

Men er det egentlig lov å klage over været når man bor i Norge – dette begredelige landet hvor antallet skikkelig gode sommerdager ofte kan telles på én hånd?

Svaret er helt klart JA. Det er selvsagt lov til å klage når det er så latterlig og hinsides varmt både ute og inne.

Men! Det er alltid et men:

Dersom man skal klage på været, så må man plukke ut én bestemt årstid eller ett værfenomen og holde seg til utelukkende til dét. Man kan ikke klage over snø og kulde på vinteren og samtidig sutre over varme og tørke på sommeren.

Man kan ikke forbanne seg over at trærne mister bladene om høsten – og samtidig bli rasende på pollen om våren.

Vi liker for så vidt vinteren, leieboeren og jeg. Vi klager ikke, selv om det kommer ugreie dager hvor man må måke snø både to og tre ganger i løpet av en ettermiddag. Vi klager ikke selv om bilen står fast og vedkassa er bunnskrapt.

Vinteren er barsk.

Karakterbyggende.

Vi klarer oss jo.

Men denne forbanna sommeren derimot, den er no’ ordentlig herk! Varme, gresspollen, unger på trampoliner, mygg, knott, plenklipping på søndager, alger i Mjøsa, ufrivillig søvnløse netter, klissete solkrem, sand i skoene og is som smelter lenge før man rekker å komme seg hjem fra butikken.

Nei, fy søren – nå skal det bli ufattelig godt med en lang, kjølig, mørk og sval høst.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke