buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
LURING: Sidensvansen er en finurlig skapning med et helt fabelaktig tøft utseende. Denne illustrasjonen finnes i Gyldendals Store Fugleguide.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Sidensvansen – fuglerikets festlige fyllik
Fugler er spennende skapninger! De siste ukene har jeg pløyd meg gjennom fugleboka mi, og jeg må bare vedgå at jeg er slått i bakken av hvor mange rare arter som finnes.

Publisert: 10.jan.2018 09:33
Oppdatert: 10.jan.2018 09:32

Her sitter jeg og leser om hvitbukpetrell, himalayabylbyl, lappiplerke, joer, lammegribb, klittlitzo, hvitbrynfrankolin, ascensionfregattfugl, bajkalbekkasin, eremittskogtrost, diderikgjøk, hemlokkparula, fjæreplytt, gaffeltyrann, gluttsnipe, rødnebbtropikkfugl, brakksvale og rustvarsler. Sistnevnte kan visstnok observeres i nærheten av franske biler.

De nevnte artene er riktignok sjeldne på våre trakter, men de siste ukene har nabolaget mitt vært besøkt av en fascinerende bande: I toppen av den høyeste grana sitter nemlig en gjeng med sidensvanser med frekk pønkesveis og generelt bøllete oppsyn.

Det morsomste med sidensvansen er at den er en jævel til å ruse seg. Den korpulente rockabilly-fuglen er nemlig svært glad i fermenterte bær, noe som kan gjøre den så beruset at den mister evnen til å fly.

Hvis du plutselig hører infernalsk plystring og fnising i hekken, så kan det rett og slett være en gjeng med rampete sidensvanser som har gått amok i bærbuskene dine, og som nå sitter fast på bakken.

Fulle som sjømenn vaier de rundt og skriker obskøne vokaler i retning små meiser mens de gjør fra seg på de mest upassende steder.

Dagen derpå beskrives sidensvansen som «vaktsom og nokså nervøs i framferden» – og det burde vel høres kjent ut for alle som har vært på fest kvelden før.

Men: Sidensvansen har et hemmelig våpen. Den har nemlig en usedvanlig velutviklet leverfunksjon som takler bakrusen meget effektivt. I løpet av kort tid er den tilbake i toppform.

«Et forbilde!», utbrøt en munter kollega da hun fikk høre om luftas freidige og høyst rutinerte fyllefant.

Vi har åpenbart mye å lære av våre fjærkledde venner. Ta godt vare på dem!

LES OGSÅ: Forrige ukes God Dag-spalte - "Ornitologer i varetekt"

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat