buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Siri og jeg
GOD DAG

Publisert: 03.okt.2016 11:12
Oppdatert: 04.okt.2016 08:17

Nesten hver dag det samme spørsmålet: Hvor lenge er det til 2. desember? Jeg har regna i huet (ikke min paradeøvelse, nei), prøvd å huske hvilke måneder som har 31 og 30 dager, lagt sammen, trukket fra for at vi var kommet halvvegs i august. Vi har kontrollert opp mot Donald-kalenderen som henger på doveggen. Likevel, den samme sjekken igjen et par dager seinere: hvor mange dager er det til 2. desember, mamma?

Niåringens tørst etter å vite akkurat hvor lenge det er igjen å vente på 10-årsdagen har vist seg vanskelig å slokke. Og i selvransakelsens navn må jeg innrømme at jeg kanskje ikke har vært like tålmodig med å finne et svar hver gang han har spurt. Jeg klandrer derfor ikke gutten for å være kreativ og oppsøke nye kilder til informasjon. Nei, tvert imot vil jeg berømme ham for kunnskap om hvor man kan finne svar på livets spørsmål.

Altså starter han nå hver morgen med en samtale med ei fremmed dame. I gamle dager ringte man Frøken ur for å høre en vennlig, stødig stemme. Nå er det Siri. Inni telefonen sitter, som du sikkert veit, et datagenerert program som er så brukervennlig at det ikke bare forundrer, men også er ganske mystisk – og morsomt – for et barn av 70-tallets analoge verden.

For Siri har svar på alt. Ikke bare hvor lenge det er til 2. desember – det er barnemat for henne. For å teste medfølelsen, sa jeg lett klagende inn i telefonen at jeg var lei meg. «Gråt på meg, du, skjermen min er vanntett», svarte hun medfølende. Men da niåringen for fjerde gang spurte «Hva sier reven?» (og allerede hadde fått svarene «hattee hattee hattee ho», «ahi-ahi-ahi» og «fraka-kaka-kaka-kaka-kow»), da svarte Siri lakonisk og relativt oppgitt «Det neste blir vel at du spør meg hva kua sier ...»

Når alt kommer til alt, ikke så mye mer tålmodig enn meg, altså.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat