buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Skatten min
Sist vi møttes sto vi med beina plantet på solrik steingrunn midtfjords i Mjøsa.

Publisert: 07.apr.2017 06:18
Oppdatert: 07.apr.2017 06:26

Det har rent mye vann ned fra fjell og daler siden den gang. I hvert fall var det lenge siden vi hadde møttes, men ikke lenger enn at vi fortsatt dro kjensel på hverandre og følte vel en slags forpliktelse til å hilse. Og slå av en prat mer eller mindre på tomgang. Det gikk litt trått:

– Skatten min, sa han med hele tanngarden på vidt gap. Og slo ut med armene som om han sto i mål på landslaget i baklengs kurong med sidesleng. Det var noe tilsynelatende hjertelig over hele situasjonen, men det var bare utenpå: – Skatten min, gjentok han som om det var kona han tilfeldig møtte på fortauet. Men det var det jo ikke.

– Ja, god dag, kvitterte vi med tenna skjult bak stive lepper. – Står til med deg?

– Står til? For et spørsmål å stille på en dag som denne, må jeg si. Hallo – gikk det så bra med deg. da, liksom? – Tja, skal ikke klage, livet smiler og blåveisen blomstrer. Ska’kke klage. Enn du? Ikke så bra?

– Det var bra, helt til sist tirsdag, da ramlet plutselig alt.

– Hva skjedde? Brakk du beina eller noe sånt?

– Hallo: hørt om skattemeldingen? Den som før var en ren angivelse av seg sjøl. Har pyntet på navnet nå, men det ble ikke mye bedre av den grunn. Baksmell så det sang langt inn i minibanken. Med ett ble drømmen om et halvt års ferie på Bahamas lagt i kjeller’n. Den nye, men akk så dyre, «kona» ble avkledd pelsen og jaget på dør, og Jaguaren som skulle skinne i garasjen til alle naboers misunnelse, skinner ikke mye, for å si det sånn. Den gamle, rustne Skoda’n står fortsatt på felgen, avskiltet og parkert bak huset. Og du spør åssen det står til? Å nei, du, her snakker vi nedtur. Skatten min liksom …

Ha en skattefri helg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat