buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
HMS: Håndverkere bruker selvsagt hjelm for å passe på knollen. Alltid kjekt å ha hvis man for eksempel skal dekke et kaotisk loppemarked ute i distriktene.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Skikkelig journalistisk håndverk

Publisert: 09.mai.2018 07:00
Oppdatert: 08.mai.2018 09:47

Yrkesstolthet er viktig. Jeg synes den ubeskyttede tittelen «journalist» føles litt utdatert. Vi trenger en ny tittel, og i dag kan jeg presentere mitt beste forslag: «Språkmontør».

Vi journalister snekrer sammen de underligste saker, og er jo dermed på en måte håndverkere hele gjengen.

Fra og med nå vil det ikke være uvanlig at redaksjonens yngste må skrive alle sakene, mens fem kolleger står rundt og ser på, skravler, drikker kaffe og kommer med røffe tilrop. God, gammel ordning – velkjent fra utallige byggeprosjekter i kommunene. Gravejournalistikk, der altså.

Enkelte vil kanskje hevde at det bare legges ut tøys og rør på nettavisene, så da er det helt på sin plass at vi også titulerer oss som rørleggere. Og på samme måte som du ringer en rørlegger når doen din eksploderer, så kan du ringe akuttnummeret til den døgnbemannede språkmontørsentralen hvis du plutselig ser en beruset elg på bytur eller bare er sinna på naboens viltvoksende øyebryn.

Montørsentralen, tidligere kjent som redaksjonen, vil da umiddelbart kunne bekrefte at en av våre dyktige språkmontører sporenstreks vil fylle opp kassebilen med alle nødvendige redskaper – kulepenn, blokk og kamera – og rykke ut ved første anledning.

Språkmontøren vil etter planen ankomme omtrent neste torsdag mellom klokken 07 og 17. I dette tidsrommet må du naturligvis være hjemme og klar til å åpne døra.

Tilbake på sentralen sitter desk-elektrikerne fulle av spenning og tar imot alle de gnistrende tipsene som strømmer inn. Sk(r)iftlederen spankulerer rundt i blå lagerfrakk og røker pipe. Vi leker da ikke fabrikk!

Endelig kan jeg skrive på CV-en at jeg er håndverker – selv om jeg er omtrent like handy som en pakke potetmos klemt fast under en lastebil.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat