buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Skrinet med det rare i
Man skulle tro de hadde oppdaget en ny planet og de kunne ikke slutte å prate om det.

Publisert: 13.des.2016 07:03
Oppdatert: 13.des.2016 07:06

Men det var ingen ny Pluto barna hadde oppdaget mens de var på overnattingsbesøk hos bestemor, men noe som kanskje var enda bedre.

De hadde nemlig kommet over et turkis pengeskrin – et slikt skrin som var populært på 80-tallet. Det som gjorde funnet ekstra spennende var at det helt klart var noe inni det låste metallskrinet, og det var ikke vekslepenger det var snakk om.

Det som gjorde det ekstra pirrende både for barna og barnas far, altså meg, var at skrinets eier, og i alle fall eieren av innholdet av skrinet, var barnas mor. Fra den tiden hun var ei lita og uskyldig skolejente.

Utover helga tok nysgjerrigheten overhånd både for store og små. Det må nok dog sies at begeistringen og engasjementet fra skrinets eier ble mer og mer avdempet. Kanskje begynte det å dukke opp noen minner 30 år tilbake i tid om skrinets innhold?

Denne skepsisen ble ikke delt av resten av familien, som nå ikke kunne gå videre med livene sine uten å få avslørt skrinets hemmeligheter.

Så da ble det nok en tur til bestemor for å hente det berømmelige skrinet. Et låst skrin i metall uten nøkkel, men hva har man ikke kubein og hammer til?

Egon Olsen hadde nok gjort det ørlite mer elegant, men etter et par kraftige hammerslag fra min sønns hånd, spratt forsyne meg skrinet opp.

Og ja: Det var nok en grunn til at de håndskrevne lappene ble låst inn der i utgangspunktet...


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat