23. okt
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Slik ruinerer kaffe livet ditt
I alle år har jeg fått kritikk for å ikke drikke kaffe. «Drikker du ikke KAFFE?», spør folk – og blir dødelig fornærmet. «Nå er du voksen; skjerp deg!»

Publisert: 06.mar.2018 13:35
Oppdatert: 06.mar.2018 10:19

Jeg har snøftet hånlig av disse voksne som knapt klarer å løfte øyelokkene før de har fått i seg minst en liter med kølsvart gugge. Her en søndag la jeg likevel prinsippene til side og gjorde et eksperiment ved å klemme i meg to sånne begre med kaffe fra en av de store kjedene – eller rettere sagt to sånne kaloribomber bestående av uhorvelig mye melk, sukker og karamell. Håpløs nybegynnerkaffe, jeg vet.

Advarslene ble ignorert: «Ikke gjør det, Christian! Alle junkies har startet med en uskyldig caramel macchiato! Vegen til sterkere stoffer er farlig kort. Vær forsiktig nå!!»

Effekten lot ikke vente på seg: I løpet av minutter ble jeg så gira og nervøs at jeg ikke klarte å sitte stille. Jeg skulle egentlig på butikken, men da jeg først hadde kommet meg inn i bilen, så måtte jeg bare kjøre og kjøre mens jeg ventet på at pulsen skulle synke under 190. Butikkene forsvant i bakspeilet; jeg var for skjelven til å stoppe.

Skaden hadde allerede skjedd: I forrige uke var abstinensene så store at jeg for første gang måtte benytte meg av kaffemaskinen på jobb. Plutselig skrev jeg dobbelt så fort som før. Hurra! Jammen ble det ikke enda en kopp. Og enda en. Kaffekaffekaffe!

Nå har jeg begynt å bruke det mørke internettet til å søke etter brukerutstyr i form av presskanner og kopper med vittige kaffeordspill. Er jeg helt på kjøret? Det kan virke sånn.

Er det for sent å gi seg mens leken er god? Mandag prøvde jeg å starte dagen uten kaffe. Det endte med at jeg sovnet i dusjen. 15 minutter senere våknet jeg av iskaldt vann og dundrende hodepine.

Eneste løsning: Kaffe. SVART.

Jeg har tapt. Livet blir aldri mer det samme.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke