buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
DET VAR EN GANG: Plutselig er den der - dagen da lekebutikken ikke er det viktigste i en gutts liv.
FOTO: Anne Ekornholmen
 
Slutte mens leken er god?

Publisert: 12.nov.2018 12:41
Oppdatert: 12.nov.2018 12:55

Nei da, det er ikke så viktig for meg å gå i lekebutikken.

For et lite øyeblikk der, kan jeg sverge på at tida sto helt stille. I alle fall gjorde vi tre andre familiemedlemmene det. Holdt pusten. Ja, jeg frøys nesten litt på ryggen da 11-, straks 12-åringen, kom med de skjellsettende ordene. Vi visste med én gang at livet vårt aldri blir det samme igjen. Mannen fikk et alvorlig drag over ansiktet – som om voksenlivet plutselig slo inn med ny kraft.

For når lekebutikken velges bort, til fordel for et nerde-besøk på Eplehuset for å sikle på iphoner, smartklokker og nettbrett – og familiens yngste faktisk synes det er å foretrekke, framfor hyllene med svære actionfigurer og nye Star wars-leker … Da er en æra over. Point of no return og livet går inn i enda en ny fase.

Nå har selvfølgelig endringen kommet snikende en stund allerede. Legoen står oftere ubrukt, selv om den fortsatt er framme i stua. Kompiser på besøk kaster seg ikke lenger over bilbaner eller andre leker på rommet, nei, de benker seg kjapt rundt playstation og ber om koden til wifinettverket. Barndommen er kort.

En ting er at det er vemodig. En annen at det setter kreativiteten på prøve når vi på kalenderen i rask rekkefølge står overfor én bursdag, deretter jul, så en bursdag til, før vi kroner det hele med konfirmasjon i mai. Legg til at vi gjerne pålegges å hoste opp gavetips fra tanter, onkler og to par besteforeldre.

Spør du gutta, er svaret enkelt; de ønsker seg penger – så de kan kjøpe flere «skins» i Fortnite, eller spare til nye slalåmski, moped og andre livsfarlige innretninger. Og leker står ikke på ønskelistene.

Toys ’r’ no longer us.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat