buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Smartere enn ei klokke

Publisert: 26.jul.2019 09:15
Oppdatert: 26.jul.2019 09:39

Ikke noe galt i å være smart, men man virker ikke særlig mye smartere av å framstille andre som dummere enn de er, selv om det er en velkjent og mye brukt metode.

Nå er det ikke bare folk på Facebook som er smarte. Vi har smarte telefoner og smarte TV-er, og er det noe de er egnet til, så er det å få en som innbilte seg å være litt over middels godt møblert i toppetasjen til å føle seg superteit. Heldig er den som da har en femteklassing i huset, som vet hvilke knapper man skal trykke på og hvilke apper man må ha når Apple-TV og Samsung har rotta seg sammen og bestemt seg for at du ikke skal få se på Tid for hjem eller Tour de France.

Men hvor smart er egentlig en smart-TV som bestemmer seg for å slå seg av automatisk om 59... 58... 57… sekunder, 83 minutter ut i en livsviktig fotballkamp på stillingen 1-1?

Det siste nå er smarte vaskemaskiner. De er så smarte at de avslører far når han bruker for mye vaskemiddel eller lurer seg til å bruke pulver til farget tøy i hvitvasken. Eller omvendt! Som mannen så tørt formulerte det: omtrent som å ha en kone, altså…

Akkurat når vi hadde vent oss til å ha en TV og en telefon som er smartere enn oss, så fikk vi smartklokker. De er så smarte at vi kan kvitte oss med alt det andre og se Dagsrevyen og sjekke e-posten på klokka. Men fortsatt må vi ha hjelp for å finne ut hvor mye klokka er.

Ulempen er at klokka maser. «Nå må du komme deg ut og få litt frisk luft, du har beveget deg altfor lite i dag» og «Nå er det leggetid». Ja da, mamma…. eeeeeh… Applewatch eller Fitbit…. bare vent litt…

Hvor mye klokka er? En ting er sikkert, den går feil! Smartklokka har skrudd seg tilbake til den gang vi var 12 år og flyttet oss hjem til barndomshjemmet der vi ikke fikk bestemme noen ting selv. Hvor smart er det egentlig å kjøpe en sånn klokke?

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter som kan gjøre hverdagen litt lysere

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat