buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Snart skal vi sitte på kafé

Publisert: 24.jun.2019 06:49
Oppdatert: 24.jun.2019 07:01

Vi skulle sittet på en kafé, vi. Vi skulle sittet ved et lite, rundt bord, med kaffe og et wienerbrød. Sånn med brune, sprø kanter som det detter flak av. Smørdeig som du blir klissete på fingrene av. Eller kanskje en sånn wienerpekan. Med vaniljeis til. Og svart, tjukk kaffe.

Det kunne vært i Berlin, kanskje. Eller i Roma. På den kafeen der dikteren satt, det henger fortsatt bilde av han på veggen der. Eller. Når jeg tenker meg om. Jeg har vært på den kafeen. Den er varm og dyr og det er altfor mange turister der. Det er mye bedre å velge en i en trang bakgate, en som ikke vet noe om diktere. Med to små runde bord med hvit- og rødrutete duk. Det hadde vært perfekt.

Der kunne vi sittet. Og sett på folk som kom og gikk forbi. Et tenåringspar på scooter, hun med kjole og altfor stor hjelm. De vinglet bortover på brusteinen, han snakket høyt til henne men det så ikke ut som hun fikk med seg alt som ble sagt. En scene fra en hverdag. Observert fra et kafébord.

Og så kom kelneren ut med kaffe og kake, en tynn, lang mann med svarte bukser og hvit skjorte og blokk der han skribler ned en totalsum vi måtte tolke oss fram til for å få betalt. Kaka var god. Kaffen kunne vært enda sterkere for den ene av oss. For den andre var den passe.

Vi skulle sittet mye oftere på kafé, vi. Ved et lite, rundt bord. Som sto ustøtt på underlaget og måtte passes på for at kaffen ikke skulle velte. Og sett på livet. Uten mobiltelefon, kanskje med ei bok. Eller bare vært helt stille. Det er ofte best. Man kan snakke sammen siden. Iblant er det godt å bare være stille. Og fornøyd. Det ligger mye god luksus i det.

Snart er det ferie. Da skal vi sitte på kafé.

LES OGSÅ: Flere av HAs muntre God Dag-spalter finner du samlet på denne siden

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat