buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Peiskos.
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Sommerlig peiskos
Hvis noen kjørte forbi her en hustrig, regnfull sommerkveld. Og syntes det så ut som det røyk fra pipa mi. Så har jeg en tilståelse å komme med.

Publisert: 07.jul.2017 06:27
Oppdatert: 07.jul.2017 07:07

Jepp. Jeg har fyrt med ved i peisen i sommer. Jeg har brutt det nær hellige prinsipp om at ved ikke skal bæres i hus i juni. Så har altså skjedd. Og jeg gremmes litt. For juni er av prinsipp erklært fyringsfri.

Men prinsipper står for fall når den norske sommeren viser seg om den luremusa den alltid har vært. Og da er det kort vei til svovelstikker og gørtørr bjørkeved som knitrer godt uansett hvilket kalenderblad vi er på.

Jeg prøvde med pledd. Da kom katta og la seg oppå, og jeg ble veldig varm der hu lå og duppet av. Men ellers: pinntæla gjennom hele skroget. Får ikke varmen et eneste sted, som Kari Bremnes synger. Så katta fikk pleddet for seg sjøl, mens husbonden raslet med Nitedals. Det føles jo virkelig ikke bra. Telefonen renner over med bilder av kjentfolk med tærne i sanden og Cava i luggen på sørlige strender. Det er jo ikke rart at folk reiser dit. Men jeg vil da for svarte ha meg frabedt all denne strandidyllen når jeg fyrer i ovnen 26. juni.

Terrassesofaen står fortsatt nedpakket og vekkstablet. Vi får se om den kommer ut i år. Den norske sommeren er en fin dag det, for all del. Men som alle andre dager man gleder seg til, går den så fort. Og så er det rakt ut i vedfyring igjen. Nå studerer jeg restplasser til varmere strøk. Hadde egentlig tenkt å droppe det i år.

Men jeg trenger å tine opp såpass at jeg i alle fall greier å bevege meg opp på låven etter mer ved.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat