buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KJEDELIG: Å legge seg er noe av det kjedeligste man driver med. Det veit både jeg og unga. FOTO: NTB scanpix
 
Sove? Seinere!
Hvordan forholder du deg til den menneskelige egenskapen søvn? Eller rettere sagt behovet for sådan. Jeg er ambivalent til hele konseptet.

Publisert: 28.apr.2018 11:06
Oppdatert: 28.apr.2018 11:13

Jeg sliter selvfølgelig når jeg har fått for lite, hvilket er relativt ofte, fordi evnene til å skaffe meg mer samtidig er heller dårlige. Jeg er rett og slett ikke så flink til å legge meg. Det er da fryktelig kjedelig! Særlig prosessen i forkant. Tannpussing for eksempel? Gjesp!

I en opptelling, vil jeg havne i boksen for b-mennesker. Jeg plages ikke av at klokka bikker midnatt, men trives heller på den sida av døgnet. Men så får man unger, og kroppens naturlige døgnrytme (i tillegg til alt annet i livet) snus opp ned og settes på sterk prøve. Etablerte vaner forkastes.

Førstefødte hos oss var strålende opplagt og klar for dagen kl. 05 de fem første årene av livet sitt. Ja, jeg skal innrømme at det utfordret ikke bare søvnmønsteret mitt, men hele min personlighet slik jeg inntil da hadde kjent den. Vi kan oppsummere med å si at jeg brant lyset i begge ender en god periode der. Nå er sakens kjerne blitt fjortis og har mildt sagt fått et annet forhold til tid. Inkludert konseptet «morgen» og det å stå opp.

Det er skrevet mer enn ei bok om unger og søvn, men skal man ha noe å slå i bordet med som oppdrager, kommer man ikke utenom det ubehagelige aktiviteten å feie for egen dør – før du møter deg sjøl i den. Før du spør hvorfor i alle verden poden ikke vil legge seg.

– Å, nå ser du trøtt ut, utbrøt jeg medfølende til 11-åringen. En dårlig skjult oppfordring om å se å komme seg til sengs, så klart. Men han biter ikke på, uansett hvor hvit han er i ansiktet. Protesten er oppskriftsmessig:

– Nækj! Det ser bare sånn ut på grunn av dårlig lyssetting i rommet her.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat