buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Foto: Arkivfoto
 
Spesial på brygga

Publisert: 23.aug.2019 07:50
Oppdatert: 23.aug.2019 07:52

I det jeg kaster biten som brekker av pølsebrødet ned til anda som svømmer nede ved bryggekanten, kommer det sjølsagt to til. Umiddelbart. Som også vil ha mat. Som god nordmann vil jeg jo at alle skal få en bit, så jeg brekker av litt og kaster ned. De tre nede på overflata har en noe mindre sosialdemokratisk tilnærming. Der er det den sterkestes rett. Og den vinner.

Det er en onsdag godt uti andre halvdelen av august. Sola kjemper tappert mot en ørliten snert av stikkende høstkulde i vinden. Fortsatt er det mulig med bare ei tynn ruta skjorte utenpå T-skjorta. Men vi er på tampen. Jeg kjenner det. Vi er helt på oppløpet. Om litt skal jeg på jobb. Eftasvakt, men før det skal jeg ha middag. Jeg har bestilt, betalt og fått levert en rekespesial. Med løk. Klassisk kombo. Wiener i brød, rekesalat, rå løk. Middag.

Det er mye fint å si om sommer’n i Hamar. I år har jeg vært dårlig på å utnytte byen. Sommer’n kom og sommer’n gikk, og midt mellom der hang jeg etter den som en klesvask i sju sekundmeter. Men det var en ting jeg bestemte meg for at jeg ikke kunne gå høsten i møte uten. Og det var en rekespesial på brygga. En kiosk er først en ordentlig kiosk når det er luke som må skyves opp, og den som står inni der, står der i ei lukt av nytrekte wienerpølser og løk. Og menyen henger på ruta. Da er det en ordentlig kiosk. Det burde stått fredet på veggen. Med riksløve og stempel fra en viktig myndighet. Kanskje fra Riksantikvaren. Noen burde rett og slett kaste seg over den kiosken på brygga og frede den. Frede den og rekespesialen og lukta av løk og pølsevann.

Etter en halv time i sola var pølsa spist og endene borte. Og jeg kunne føle at sommeren 2019 var litt mer komplett. Løkånde til tross.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat