buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FARLIGST: Den farligste begivenheten de fleste av oss opplever, er vår egen fødsel.
 
Statistisk sett
Det er farlig å leve.

Publisert: 14.mar.2017 06:26
Oppdatert: 14.mar.2017 06:52

Noen hevder det er så farlig at man kan dø av det. Takket være statistikerne har vi nå fått vite litt mer om både å leve og dø. Og vi som har oppnådd å bli født har faktisk kommet over den verste kneiken på en stund. Men det skal bli verre.

Men sannsynligheten for å overleve en stund til har økt kraftig de siste 50-60 årene, ifølge statistikerne. Mens en nyfødt gutt på midten av 1950-tallet kunne regne med å bli 71 år, har dette økt til 80,5 år i 2016. Og bare det siste året har tallet økt med et kvart år. Også kvinner kan se i retning av å leve lenger, men økningen er ikke så stor som for menn. Vi tar kraftig innpå.

Et dypdykk i statistikken viser at den første farlige begivenheten de fleste av oss opplever, er vår egen fødsel. Det er omtrent seks ganger så farlig å være i det første leveåret som i det andre. Men hvis vi overlever fødselen og de første dagene, har vi en stor sannsynlighet for å bli gamle. Og jo eldre vi blir, desto større er muligheten for å bli enda eldre. Faktisk har en person på 69 år langt større sjanse for å bli 70 enn en på 65 år. For ikke å snakke om en 60-åring, eller en 40-åring. Alt ifølge statistikken.

Men på den andre siden: Når vi har passert 50 år, blir det igjen like farlig å leve igjen som da vi var nyfødt. Sannsynligheten for å dø begynner fra da av å øke sterkt. For en 60-åring er sannsynligheten for å dø dobbelt så stor som for en 50-åring. Og for en 70-åring er sannsynligheten for å dø tredoblet i forhold til 60-åringen.

Og så stiger kurven mot 100 prosent, bare ikke så bratt som tidligere. Sannsynligheten for å dø bare øker og øker jo eldre vi blir. Ifølge statistikerne. Uten dem hadde vi nok ikke fått greie på det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat