buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
STILLHET: Eller full fres med rock - til glede for i alle fall denne passasjeren.
FOTO: Anne Ekornholmen
 
Stillevogna skal være stille! Eller ...?
Hva slags folk bruker egentlig stillevogna på toget?

Publisert: 23.sep.2019 06:33
Oppdatert: 23.sep.2019 07:06

Jeg vil anslå en viss andel sure grinebitere som ikke takler eller trives noe særlig i andre menneskers nærvær. En god porsjon (selvutnevnte) VIP-folk som må jobbe og krever största möjliga tystnad rundt seg.

Mon om ikke stillevogna også tiltrekker seg en del ensomme sjeler som ikke tør å snakke med andre, de som for sitt bare liv vil unngå å utveksle høflighetsfraser med andre passasjerer.

Leserbrev med tema mangel på mobiltelefonfolkeskikk vitner også om at stillevogna fylles opp av bedrevitere som mener alle samtaler helst bør tas i enerom. Tipper en del også foretrekker stillevogna fordi de ser på ungers generelle tilstedeværelse som en enerverende, innpåsliten og bråkete uting.

Jo da, jeg ser at en del reisende ganske enkelt foretrekker å sove seg fram til sin destinasjon i stillhet. Og i tillegg, selvfølgelig, kommer dem som ikke fikk sitteplass i noen annen kupé og derfor må krype lydløst inn i stillevogna inkludert kanossagang mellom stresskofferter og olme airpod-ører.

Sikkert er det i alle fall at ingen som sitter der overholder Vys oppslåtte regel-liste; «vennligst ingen bruk av pc, telefon eller musikkavspiller». Her er tenker alle «jeg skal bare …» og kobler seg opp med alle slags devicer under mottoet «jeg lager ikke støy».

Og det gjør de som regel ikke, heller. Ikke i forhold til lokføreren som virkelig satte morgenstemningen en ordinær torsdag. Beskyttet bak døra til førerrommet ante han ikke hvor mye lyd som fant vegen ut i stillevogna. Men at han rocket i 130 km/t til Bryan Adams’ «Summer of ’69» på full guffe, var det ingen som kunne unngå å høre.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter – både av den lydløse og den mer støyende sorten

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat