buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Dorullnisser.
 
Styrt av en dorullnisse

Publisert: 29.des.2016 09:53
Oppdatert: 29.des.2016 09:57

Mor Gloms minimalistiske kjøkken har fått en alvorlig knekk. Forsøket på rene flater og stilfulle vinduer holdt fram til 22. desember.

Det startet med nytt kjøkken i mars, et prosjekt som førte til en høyst nødvendig opprydning. I dragsuget, mens Mor Glom jaktet minimalisme, forsvant de hjemmekoselige gardinene, som hadde fulgt familien et par tiår. En løsning som ikke slo an sånn helt umiddelbart.

Men så, like før jul, gikk det i ball. Det skjedde i det øyeblikket Mor Glom fant fram plastkassa merket «julepynt kjøkken». Husfruen åpnet lokket. Den første skapningen hun dro opp, var en konglenissekone med både skaut og skjegg, tett etterfulgt av noen rødmalte trehjerter som har pleid å henge i vinduene. Hun la dem til side og beit tennene sammen. Prøvde å holde seg hard. Men da hun møtte blikket til dorullnissen med den blå munnen, sprakk det helt. Drømmen om minimalisme var i ferd med å svinne hen.

Hos familien Glom blir intet kassert. Og da det viste seg at Mor Glom også hadde igjen noen rødrutete stoffrester etter julegardinene som har hengt der i alle år, dro fram symaskinen og sydde to kapper, en til hvert vindu, begynte julestemningen å sige inn. Far Glom er tilfreds nå. Han har savnet gardiner.

Hele familien synes julekjøkkenet er skikkelig koselig, litt tilbake til det gamle, liksom. Og mens konglenissekona med skjegg og papirstjerna tindrer i smug, og de rødmalte hjertene henger i vinduene, slik de alltid har gjort, står dorullnissen med den blå munnen og smiler triumferende. Jammen fikk han være med i år også. Det er noe med tradisjoner. Så får minimalismen vente til godt utpå nyåret.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat