23. okt
Her er undertegnede på tur på Ottestadstien.
FOTO: Stian F. Steinsvik
 
Syklist med én sko
Som følge av min 40-årskrise, investerte jeg i vår i en ny sykkel.

Publisert: 14.aug.2018 07:23
Oppdatert: 14.aug.2018 07:27

Det gjorde jeg for så vidt i fjor år også, men den viste seg ikke å være god nok. Jeg måtte ha en lettere sykkel. Jeg måtte ha en med større hjul. Bedre gir. Bedre bremser.

Når du sykler på en slik sykkel er det klikkpedaler som gjelder. Du klikker skoene på plass og håper det skal gå bra mens du kjører nedover stier med stein og røtter som motstandere.

Det er mange fordeler med slike klikkpedaler; du får en bedre balanse – kroppen din og sykkelen blir ett. Du sykler mye raskere.

Det som imidlertid fort kan bli et problem, er hvis du skulle komme i en situasjon hvor du ikke klarer å løsne deg fra pedalen.

Og det var akkurat det som skjedde her forleden.

Jeg var på tur i skogen og fant ut at jeg måtte på et nødvendig ærend.

Da jeg stoppet opp klarte jeg rett og slett ikke å vri den ene skoen av pedalen. Jeg strevde og strevde, men kom ingen veg. Til slutt så jeg ingen annen utveg enn å stige ut av selve skoen og snike meg inn bak et tre.

Etter endt ærend skjedde selvfølgelig det som måtte skje.

En ung kvinnelig jogger kom løpende. Ut av skogen ser hun plutselig en mann i hjelm kommer luskende ut med kun en sko på beina.

Hun satte opp farten noe voldsomt, men rakk kanskje å se sykkelen som lå der på stikanten. En sykkel med en sko festet på den ene pedalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke