buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
HVOR ER …?: Thor­bjørn Egner skrev en sang om det en gang.
FOTO: Anne Ekorn­hol­men
 
Tante Sofie har abdisert

Publisert: 05.nov.2018 06:35
Oppdatert: 05.nov.2018 06:45

Daglig finner jeg på avledningsmanøvre for meg sjøl. Jeg må sette meg litt på hendene mine for ikke å børste smuler fra kjøkkenbenken idet jeg går forbi, eller pakke inn gulosten. Jeg blir stadig flinkere til å stoppe meg sjøl på veg til å plukke sure sokker opp fra stuegulvet, når jeg uansett skal inn på vaskerommet. Men jeg lar det ligge! Og når jeg tar meg i å hente tomme matbokser opp fra skolesekker, eller henge jakker opp på knagger – da snur jeg midt i bevegelsen og slipper det rett ned igjen. Ikke mitt ansvar.

Vi er kommet dit i oppdragelsen. Nesten til «mora di jobber ikke her»-skiltene.En positiv konsekvens vil forhåpentlig være at gutta sjøl veit hvor ting er og blir flinkere til å leite. Foreløpig avhenger suksessen til prosjekt «la det ligge» av humør og dagsform. Både min egen og av dem oppdragelsen hovedsakelig er myntet på. Hvor oppmerksomme er de i dag?

La det ligge! minnet Mannen meg kjapt på, da vi etter jobb en dag snublet inn i huset over innholdet fra to skuffer med votter, skjerf, luer og vinterutstyr. Alt strødd ut over gulvet, tre centimeter fra inngangsdøra. Tenåringen/den eldste røveren hadde reist på fotballtrening, tilsynelatende i all hast. Resultatet var som åstedet etter innbrudd eller razzia. – Han fant ingen buff, forklarer lillebror/den yngste røveren forståelsesfullt.

Målet er åpenbart; jeg har tenkt å tre til side som hjemmets tante Sofie. Thorbjørn Egners heltinne må før eller seinere abdisere og røverne vokse inn i oppgavene. Riktignok er det en kamp mot indre reflekser å la være å rydde i forbifarten – men det er nødvendig. Og det skal sies: gutten puttet alt opp i skuffene da han kom hjem. Etter at innholdet var inspisert av lillebror: – Mamma! Det ligger faktisk sju buff’er her!

Anne Ekornholmen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat