buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Illustrasjonsfoto: Jens Erik Jensrud
 
Timing er alt
Timing is everything, sa juletreet, og la seg over da påska kom, mistet fotfestet, akkurat idet vi fant vårt. En tidlig morrafuggel utenfor soveromsglaset markerte overgangen og alt vi var kvi(vi)tt.

Publisert: 13.apr.2019 08:15
Oppdatert: 13.apr.2019 08:35

Timing is everything, sa musa, og smatt ut hyttemuren, idet bilen rullet innpå tunet. For henne er festen over når vår begynner. Det er bare å beundre oss nordmenn, som i et ellers antiseptisk samfunn, helt frivillig oppsøker musepest, fuglelopper og edderkopper. I palmehenga svinger vi mer sannsynlig soplimen enn palmebladene, men har som et hosianna i bringa åkkesom: Drar fra gardinene, solstøvet danser over sprossenes skygger på bordet. Tenn peisen, sjekk om musa har vært i kjøkkenbenk eller sengetøy. Idet varmen vokser i hittil vinterdvalt hus ramler spyfluer fra sprekkene, så søvntunge at de smeller i karmen. Koste her og koste der, koste hva det vil. Vi er HER.

Undersøkelser viser at det folk setter mest pris på med påska, er stillheten. Den lave stressfaktoren. Tusling i stillongs på sokkelesten, lange frokoster i dette vårblonde lyset, som ikke ligner noe annet, knitringa fra bålet. Det å være henvist hverandre innenfor en klart avgrenset tømmerramme, så vi snakker mer enn ellers i lag. Ane sammenheng. Når vi tar oppvasken for hånd, eller hutrer rundt bålpanna ute, kjenner vi nesten at vi slekter fra villmenn. I alle fall hadde besteforeldre i primærnæringen.

Palmehelg, Det passet akkurat at juletreet konka. Kommende uke heter den stille uke. I ei tid der stillhet, mildhet og ro er mangelvare blir den oss ekstra verdifull. En høytid, samme hva vi tror. I den utspiller påskens drama seg. Nå formes lyset og framtida. Det er påskens fineste grøss: Timing ER alt!

Trekk pusten, tenn peisen, sjekk om musa har vært i kjøkkenbenk eller sengetøy.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat