23. okt
TV-HELTER: Ingen sommer uten Johan Kaggestad og Christian Paasche og deres mer eller mindre absurde historier fra sykkelmiljøet. FOTO: NTB scanpix
 
Tour de France: Anekdote-bonanza hele sommeren
Det bes­te med juli er å sit­te i so­fa­en hele da­gen og se Tour de France.

Publisert: 12.jul.2017 06:15
Oppdatert: 12.jul.2017 06:37

Tour de France er himmelsk. Ikke nød­ven­dig­vis for­di syk­lin­gen er så in­ter­es­sant, men for­di det er tre uker med gra­tis sol og Frank­ri­ke-fe­rie i he­li­kop­ter.

Vi må hel­ler ikke glem­me de kjæ­re kom­men­ta­to­re­ne – Paa­sche og Kag­ge­stad, dis­se to gam­le tan­te­ne som sit­ter i stu­dio og li­rer av seg den ene pus­si­ge his­to­ri­en et­ter den and­re; godt hjul­pet av side­kick Dag Otto, som sta­dig vekk ser sitt snitt til å min­ne om da han vant en etap­pe i for­ri­ge år­tu­sen:

«E had­de så inn­ma­ri vondt i rauva au …!»

Uan­sett, jeg li­ker Tour de France. Vir­ke­lig! Noen gan­ger ten­ker jeg at for en fyr som meg, som els­ker å for­tel­le mer el­ler mind­re et­ter­ret­te­li­ge anek­do­ter, så må det jo være drøm­me­job­ben å kom­men­te­re syk­kel. Da kan jeg sit­te der hele som­me­ren og bare:

«Ja, dere, her ser vi den irs­ke mes­te­ren Guys Humperton, sønn av minst like kjen­te Bern­hard Humperton, som i ’56 vant den knall­har­de klat­re­etap­pen i Jyl­land Rundt. Vi hus­ker jo alle hvor­dan det gikk da Guys se­ne­re ble dis­ket opp Col de Tourrettes et­ter å ha mat­for­gif­tet hal­ve ho­ved­fel­tet med sin hjem­me­lag­de ched­dar. En drif­tig type!

Nok om det; nå be­ve­ger ryt­ter­ne seg inn i den ves­le lands­by­en Saint-Hémorroïdes, som er mest kjent for en flott re­nes­san­se­kir­ke, bygd av vi­kin­ge­ne i år 543. Det sies at den ne­der­lands­ke spur­te­ren Cleef van Lee mis­tet uskyl­den i top­pen av spi­ret bare ti­mer før han vant VM i ’85, og nett­opp der­for er det opp­ført en flott info­tav­le som år­lig be­sø­kes av over en mil­li­on tu­ris­ter.

Som alle vet ble Lee se­ne­re ute­stengt på livs­tid et­ter å ha tatt tog på hele den nit­ten mil lan­ge etap­pen fra Vlaandertown til Mont Cuisses de Grenouilles …»

Og sånn kan jeg hol­de på. Len­ge. Stak­kars TV-se­e­re! Det blir nok fort noen drøye uker for­an skjer­men …

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke