23. okt
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 
Tradisjonsrik jul
Jul ble det i år uansett. Som alle andre år. Og som alle andre år skal det være likt som årene før.

Publisert: 24.des.2016 09:13
Oppdatert: 24.des.2016 09:52

Endelig er julen her! Etter en god måned med forberedelser er det på tide å legge vekk vaskefiller og strykebrett og slappe av. Men skulle du være i tvil om du er ferdig med alt, finnes det faktisk sjekklister for alt som må gjøres før jul på diverse nettaviser.

Jul ble det i år uansett. Som alle andre år. Og som alle andre år skal det være likt som årene før. Tradisjoner er virkelig i høysetet den neste uka. Ribba skal være som årene før, juletreet og resten av pynten skal være på samme sted, og gjøremålene er de samme hvert år. Selv skal jeg for eksempel ikke skryte på meg at jeg er i kirka altfor ofte. Men på julaften, da må jeg dit. Ikke fordi jeg føler noe særlig større behov for det akkurat denne dagen, men fordi det er tradisjon.

I tillegg er det alt vi skal se på TV. For noen år siden ble det stor oppstandelse da Flåklypa ble flyttet fra julaften. Det var jo en del av folks tradisjoner å se den filmen akkurat den dagen og på det tidspunktet. Det er vel også rimelig sjeldent ellers i året halve landet benker seg ned foran tv-skjermen for å se tsjekkoslovakiske eventyrfilmer fra 1973. Som i tillegg er dubbet. Men akkurat på julaften så er sånt det beste man vet. Jeg er usikker på om folk hadde omfavnet «Tre nøtter til askepott» om den ikke var knyttet opp mot jula.

Og så er det tradisjon for å slappe av. I jula kan man knapt gjøre noen ting. Beveger man seg utenfor dørstokken 1. juledag, er det nesten et lovbrudd. Skuldrene skal senkes og man skal ha det koselig inne. Gud forby om man skal røre seg for å forbrenne noen av de 100.000 kaloriene man har puttet inn i kroppen.

Ha en tradisjonsrik julefeiring!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke