buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: Randi Eggum Wangen
 
Tre dråper og litt sol
I det jeg går ut døra og ut på terrassen, den jeg kaller frontporchen fordi den liksom minner litt om sånne terrasser du ser foran hus i Tennessee med gyngestol og hvitmalt rekkverk, drypper det en vanndråpe fra taket.

Publisert: 16.feb.2018 06:58
Oppdatert: 16.feb.2018 07:10

 Det er bare midt i februar, men sola har fått fyr på maskineriet. Og den varmer snøen på taket. Dråpen lander i nakken min. Den er kald, men den varmer. Fordi den er et ørlite hint om at våren står klar til å ta kverken på snø og kaldvær.

Under snøen et sted står en stol og et kafébord. Som en kaffetørst og solhungrig arkeolog graver jeg meg forsiktig nedover til jeg hører at spaden klirrer mot herdet glass på toppen av det bordet som skriker etter å få en kaffekopp eller et glass hjemmebrygg satt på seg. Jeg finner stolen og. Børster vekk all snøen, og setter den på skrå i sola for å tine vekk isen som sitter tjukt i.

Mens jeg var inne og satte på kaffen har den ene katta sneket seg ut og kuppet stolen min. Hu later som intet er å høre når jeg spør om hu vil dele med meg, og sover så liksomtungt på lensmannsauer som bare ei katte kan når sola varmer. Så det ender med at jeg må løfte pusen og plassere katteskinnet i fanget når jeg setter meg med kaffen. En ny dråpe renner fra taket og treffer meg i hodebunnen.

Så sitter vi der. Jeg, katta og en kaffekopp. Jeg har solbriller på. Det prikker i panna, det er sola som tar for seg av hvit og blek nordisk vinterhud. På slike dager er det sikkert mye en skulle ha gjort, men etter å ha måkt fram deler av terrassen og nevnte stol og bord, så tillater jeg meg å bare sitte der. Med aua lukket. Og katta i fanget. Det eneste jeg sanser er lukta av kaffe og lyden av nabohestene som snakker til hverandre. Så faller en tredje dråpe ned. Med løfte om at våren snart er her.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat