23. okt
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX
 
Turistenes nye venn

Publisert: 11.jan.2018 09:37
Oppdatert: 11.jan.2018 09:41

En flokk innovasjonshoder har nå lansert globetrotternes nye «must have»: en selvtrillende trillekoffert, døpt Puppy 1, født i Kina og presentert under en diger teknologimesse i Las Vegas. Dette hjulbeinte vesenet følger sin eier som en hund, så lenge eieren har en liten sender i lomma.

En selvkjørende koffert høres i overkant innovativt ut, men det kan jo hende oppfinnelsen kan bidra til litt god underholdning? Se for deg avgangshallen på Gardermoen i fellesferien. Travle kvinner og menn freser av gårde, og hakk i hæl følger reise-bikkja Puppy 1. Kofferten er foreløpig på valpestadiet, og gode manérer har den ikke lært, så her er det best at folk viker unna. «Beklager at kofferten min kjørte over foten din, den er ikke helt tam», unnskylder eierne seg, mens Puppy 1 suser videre og feier uskyldige småtasser over ende.

Og tenk om to selvkjørende kofferter plutselig bestemmer seg for å bytte eier! Det kunne jo bli riktig festlig om Adm.dir. Løvenskiold pakker ut fru Fredriksens badedrakt og svømmebriller når han skal på forretningsreise, og hun på sin side blir sittende under en palme på Granca med en iPad lastet med næringslivsanalyser. Sånt skjer jo i dag også, men om koffertene skal finne vegen til gate selv, og attpåtil ser kliss like ut, er jeg redd forvekslingsfaren øker.

I Kina blir Puppy 1 til salgs i løpet av året. Så da er det bare å vente på at det første teknologiinteresserte reisefølget skal legge til kai med Hurtigruta. Først går 30 turister i land. Deretter følger 30 autonome kofferter. Det er søtt.

Nei, kjære innovative kinesere, jeg tror ikke Puppy 1 blir noen vinner. Selv akter jeg i alle fall å dra trillekofferten min selv. Men skulle dere komme opp med en selvfyllende oppvaskmaskin eller en selvtømmende søppeldunk, må dere gi meg et vink!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke