buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
HVA GJØR MAN?: Forkjølelse kan døyves på så mange måter... FOTO: Cornelius Poppe /NTB Scanpix
 
Urin mot forkjølelse

Publisert: 08.jan.2018 07:18
Oppdatert: 08.jan.2018 11:51

trur du jeg burde gå til legen? Vi nærmet oss nyttår, og bare én av fire familiemedlemmer hadde vært sjuk i jula. Ny personlig rekord. Vi pleier ellers å gå ned som dominobrikker idet høytidsdagene ringes inn. Enten det er hals- eller lungebetennelse, ordinær forkjølelse eller influensa. Eventuelt omgangssjuke, men det har vi vært mer forskånet for etter at unga slutta i barnehagen. Immunforsvaret jobber nå stort sett opp mot luftveiene.

Så, etter at 13-åringen hadde produsert episke mengder snørr gjennom alle helligdagene, helt siden ungdomsskolens meget vellykkede juleball midt i desember, var turen kommet til Mannen. Han var tufs. Og ikke bare med «man flu»; allmenntilstanden var redusert. Det lille som var igjen av stemme lå på et Darth Vader-aktig, dypere, mer grumsete register enn vanlig.

Jeg føyset likevel bort legespørsmålet og tro til med huslig førstehjelp. Man har da remedier i kjøkkenskapet. Jeg lot ham velge mellom kalde og varme omslag og vartet opp med paracet, akevitt og god fyr i ovnen. Bare godt å være litt nummen.

Og etter min erfaring er det summen av kjerringrådene som hjelper: varm solbærsaft, ullsokker, solhatt og pimpinelletinktur. Hvitløk i fedd- og pilleform. Ei solid dose C-vitaminer, både appelsiner og brusetabletter, inhalering av damp med noen dråper eukalyptus, knaske på ei kanelstang, ingefærte med honning, varm melk og kamfer på brystet, mentholatum under nesa, gurgle saltvann eller eplesidereddik – og svelg 20 hele pepperkorn uten å tygge.

Om ikke annet holder man seg aktivisert og får oppmerksomheten bort fra basillenes nedkjemping av kroppen. Men det mest effektive kjerringrådet var tipset jeg leste om å drikke egen morgenurin – da var det ingen som var sjuke likevel.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat