buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
LUFTIG: Akkurat som i varmere strøk....
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Uten sokker i skoa

Publisert: 01.jun.2018 07:50
Oppdatert: 01.jun.2018 07:54

Det er litt uvant på mårrakvisten. Men det går seg fort til. Det er egentlig sånn je gjør når je er på ferie. I varmere land ved blått hav. Går uten sokker i skoa.

Nå er je på tur på jobb. Klokka har ennå ikke passert åtte. Det er onsdag morgen, en av de siste dagene i det Herrens år totusenogatten. Og je ska på jobb uten sokker i skoa.

Det er under åtte uker siden husbonden molefonken sto og stirret rett inn i en kvit vegg av snø og is der katta nå ligger og ruller seg i brunsvidd gras som det ikke er noe poeng å klippe. På et tidspunkt lurte je i fullt alvor på om den snøhaugen ville forsvinne. Sånn før det kom mer, liksom. Det gjorde’n. Den sank i bakken som Raymond gjør på meningsmålingene i hovedstaden, og etterlot seg brun plenbakke som ble grønn, og som nå er tilbake til brun.

Det knitrer under skoa, det er sånn lyd som når du går ut av et gresk hotell en kveld i august og sola har stekt ihjel både hus, biler og båter og gras. Og du kan høre foten rulle over knustktørr bakke og du tenker at det er utrolig at de i det hele tatt har vann i springen i dette landet. Det er bare det at nå er det ikke i Hellas det knatrer av svidd torv under skoa, men det er av alle steder i Furnes. Der slike lyder føles høyst eksotiske. Je priser det, jammen gjør je. Det er lov å sende en liten tanke til de som prøver å produsere den jordbæra vi gjerne vil ha i juli, vi får krysse fingra og håpe Ledelsen der oppe skjenker dem en skvett så vi får tel noe med fløte på. Og at det blir såpass med korn på jordene at det går an å få kjøpt seg en velbrygget en med dogg på glaset utpå høsten.

Men i påvente av regnvær og kaldere dager. Så søv je med bare dynetrekket som dyne. Og går uten sokker i skoa.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat