23. okt
 
Utstyrstrøbbel
GOD DAG

Publisert: 03.okt.2016 11:16
Oppdatert: 04.okt.2016 08:23

Forventningsfull står jeg ved bagasjebåndet på Kjevik flyplass i Kristiansand. Etter en stressende tur med kanselleringer, nye flybilletter og levering av spesialbagasje, var jeg snart klar for fisketur. Det eneste som manglet var at fiskestengene dukket opp på bagasjebåndet. Det skjedde ikke.

Neida, flyselskapet hadde valgt å sette igjen stengene på Gardermoen. Og der gjorde de sikkert nytta si. Ikke vet jeg om det var noen gode fiskevann i nærheten som skulle testes, eller om det var kredittkortselgerne som skulle bruke dem til å hanke inn potensielle kunder. Faktum ble hvert fall at vi sto klare til en fisketur uten fiskestenger.

Å droppe turen var ikke noe alternativ. Her var det vel bare å ta fram urmennesket i seg, kaste seg ut i elva, og fange laksen med bare nevene. Det kan du jo forresten prøve å se for deg. To hedmarkinger plaskende rundt i ei lakselv uten noen form for fiskeutstyr. Du kan jo sammenligne med bildet av en viss Engerdals-prest som har versert i mediene de siste dagene.

Det var hvert fall en idé, men det ble jo ikke slik. Vi måtte nok bite i det sure eplet og sørge for at vi fikk ordentlig fiskeutstyr. Uten at det hjalp nevneverdig. Det eneste som beit på kroken var en ål. Eller hoggorm da, som vi hedmarkinger fort kunne tro dette lange vesenet var. Slike ting er ikke vi vant med. Laksen beit derimot ikke. Heldigvis kunne vi skylde på utstyret. Dag to skulle ikke bli særlig bedre. Litt mer fisk ble det, men lavvo i regnvær og med storm i kastene, er ikke mer enn en halvvegs hyggelig kombinasjon.

Og hva skjedde med fiskestengene som aldri kom med flyet? De hadde dukket opp på flyplassen så de kunne hentes når snuten ble vendt hjemover. Bortkastet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke