buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
VÅRTEGN: Og vakkert i tillegg.
FOTO: Arnt Olav Velten
 
Vårtegn

Publisert: 27.mar.2018 08:12
Oppdatert: 27.mar.2018 08:32

Vårtegn sto det på 1. siden av HA i går, over bildet av en isbader.Vårtegn du, liksom. Og snøen lavet ned da avisa ble hentet postkassa. I dag registrerer du vel tosifret antall kuldegrader. Men er det ikke typisk etter lange og harde vintrer, at praten om vårtegn går enda mer intens enn i mer gjennomsnittlige vårmåneder? Stikkordet for den offentlige samtalen de siste ukene har vært vårtegn. Ja, foruten Sylvi Listhaug og hennes «lik og del» på Facebook, da. Men det er sannelig ikke lett å finne vårtegn nå ved slutten av årets mars måned. Den sikreste kilden for vårtegn i år er faktisk å bla i det private bildearkivet. Da dukker våren opp.

Som for eksempel 25. mars 2014. Da sto krokusen og blomstret fint i hagen vår i Furuberget. Og de første spirene av tulipaner stakk også fram. For oss i Furuberget er for øvrig blåveisen det sikreste vårtegnet. De første blåveisene hadde stukket fram allerede dagen før krokusen, 24. mars 2014. Videre leting blant bildene forteller om en frodig tue med blåveis 1. april 2007, og i 2016 lyste det blått i blått i skogbunnen 2. april.

Nå har forresten ikke årets mars vært helt uten vårtegn. En kveld den siste uka strevde en liten krabat seg de siste centimeterne opp på kjøkkenbordet, og kikket seg nysgjerrig rundt. Mauren er i gang igjen. Den er vår faste følgesvenn innendørs en liten periode fra vårsola begynner å vise seg og fram til telen har gått ut av bakken. Da begir den seg for fullt ut i utendørslivet igjen.

Forresten skal vi blåveiselskerne stelle pent med mauren. Når blåveisen har gjort sitt for året blir frøene spredt ved hjelp av mauren. Blomsterstilken bøyer seg ned mot bakken når frøene er modne, og mauren tiltrekkes av et lite, saftfullt vedheng på frøet. På den måten er mauren med på å legge grunnlaget for de små, blå vårgledene også det kommende året, melder ekspertisen. Så stell pent med den lille skapningen som er i fullt arbeid for deg og for vårblomstringen! Lik og del!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat