23. okt
Bomkjøp: Når nettbutikkene foreslår vannpistol som tilbehør til sykkelturen begynner Olav Bang Imsgard å lukte ugler i mosen.
Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix
 
Vannpistol og sykkelsko
Nylig var jeg på utkikk etter sykkelsko. Jeg har nemlig tatt opp igjen syklingen etter noen år, og ville oppgradere utstyret litt. Jeg var i ferd med å gjennomføre kjøpet, da jeg fikk et tilbud jeg synes var mildt sagt meget spesielt.

Publisert: 21.jul.2019 08:02
Oppdatert: 21.jul.2019 08:13

Når man leser nyheter på internett, får man ofte opp andre saker som kan være av interesse. Siden man faktisk har valgt å lese om for eksempel reise, dukker relaterte saker opp. Noen setter pris på dette, andre synes det er en pest og en plage at man får noe man kanskje ikke har interesse for, i fanget.

Nettbutikkene er ikke stort bedre. Jo mer du surrer rundt på leting etter noe som bare er kjekt å ha eller noe du virkelig trenger, jo oftere popper nettopp disse produktene opp igjen på de utroligste steder. Blinker mot deg, gjerne sammen med andre ting de tror du kan ha sansen for.

Selv har jeg flere ganger gått på en smell når jeg har ligget på sofaen med telefonen eller nettbrettet og blitt pepret med det jeg var interessert i for noen dager siden. Det virker på meg, i hvert fall en gang iblant. Veien er kort til et spontankjøp.

Så dukker de opp. «Andre kjøpte også»-varene. Siden du slo til på shortsen, kanskje du rett og slett trenger et par matchende sokker eller en ny t-skjorte? Andre folk har nemlig kjøpt dette, så hvorfor skal ikke du? Det er her det ofte går helt galt.

Nylig var jeg på utkikk etter sykkelsko. Jeg har nemlig tatt opp igjen syklingen etter noen år, og ville oppgradere utstyret litt. Jeg var i ferd med å gjennomføre kjøpet, da jeg fikk et tilbud jeg synes var mildt sagt meget spesielt. Vannpistol.

Ikke hjelm eller pedaler, men vannpistol. Helbom eller er det en tanke bak? Har det rett og slett vært så mye gruff mellom bilister og syklister at man blir oppfordret til å bevæpne seg? Nei, slik vil jeg ikke ha det. Man trenger nok langt har dere skyts i kampen om vegen.

Her kan du lese flere av HAs humoristiske, filosofiske eller melankolske God Dag-spalter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke