buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Vanntrykk og varighet
GOD DAG

Publisert: 03.okt.2016 11:16
Oppdatert: 04.okt.2016 08:24

Denne tåler vanntrykk på 200 meter! Klokkeselgeren sto og viftet med et sveitsisk armbåndsur i hånda. Herr Glom hevet det ene øyebrynet. Hans gamle klokke var sporløst forsvunnet; han trengte en ny. – Også har vi en her, da. Vanntrykk på 100 meter, fortsatte selgeren og fant fram et ur til halve prisen.

Herr Glom klødde seg lett på haken. 100 meter hørtes plutselig simpelt ut. Ikke fordi det forelå umiddelbare planer om å begynne med dykking. 200 klang bare mer solid.

Og solid vil vi at ting skal være. Regntøy, for eksempel. Et ganske opplagt kriterium til en regnfrakk bør være at den evner å holde innehaveren tørr. Det er slett ingen selvfølge. De mest kvalitetsspesifikasjonsorienterte har sikkert full oversikt over hva som skiller 3.000 mm vannsøyle fra 10.000 mm, men selv er jeg såpass enkelt innredet, eventuelt kravstor, at jeg forventer at en regnjakke holder regnet ute. Hvis ikke synes jeg poenget forsvinner litt. For ikke å snakke om telt. Det fint med solide myggnettinger og innerlommer for oppbevaring av turmat, men det hjelper lite når det ikke skal mer enn litt tett tåke til før teltduken lekker som et kaffefilter. Men dette er veldig enkelt å løse, for telttur er ikke noe særlig å stå etter uansett. Og hoteller er stort sett vanntette.

Herr Glom er logisk skrudd sammen. Han vet at risikoen for at klokka på ett eller annet tidspunkt vil skilles ad fra sin eier og forvandles til hittegods, uansett er langt større enn for spontanbading. Så han gikk for klokka som tåler vanntrykk på 100 meter, som kostet halvparten av den som tålte 200 meter, vel vitende om at litt lett sprut fra tannpussen nok vil bli urets mest ekstreme påkjenning. Og godt fornøyd med at datoen står med så store bokstaver at han ser den uten lesebriller.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat