23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: TROND LILLEBO.
 
Velkomst i ny familie
Hei, så du at sjåføren i den bilen vinka til oss?

Publisert: 07.aug.2017 06:28
Oppdatert: 07.aug.2017 07:18

Jeg sitter i passasjersetet og skuer utover motorvegen. Følger trafikken, ser på utsikten, prater til gutta i setet bak meg og peker på ting vi kjører forbi. Og oppdager at vi faktisk blir vinka til av flere møtende bilister. Mannen – sjåføren – hadde ikke lagt merke til det. Første tanke er derfor: kjører vi uten lys? Er det noe feil på bilen? Henger det noe ut av ei dør? Hva er det de prøver å signalisere?

Det gjentar seg. Møtende sjåfør hever handa i det vi nå skjønner ikke er et varselsignal, men heller en stolt, trivelig hilsen. Og plutselig går mønsteret opp for meg. Vi er tatt opp som medlemmer av en for oss splitter ny familie, et fellesskap med egne koder: «Vi som kjører bobil».

Ekstra hyggelig er det å bli møtt og inkludert på denne måten etter å ha kjørt bare to mil, og i en doning vi kun har leid. Men ingen kan se på oss utenfra at vi er grønne førstereis i lånte fjær. At vi har leid bilen på Finn og skal levere den tilbake om ni dager. At vi gleder oss barnslig over medbrakt kjøleskap, enormt bagasjerom, egne dyner, dusj og gassbluss. Vi morer oss stort over å «ha huset på ryggen», alt innenfor rekkevidde, egen do og medbrakte campingstoler. Tenk at gutta kan spille kort, lese Donald, ha kryssord og spinnere liggende utover salongbordet underveis. At vin og godteri handlet i Sverige bare kan lastes inn i hopetall – uten plassproblemer.

Én sjåfør vi møtte pekte til og med oppover, mot himmelen, noe jeg først tolket som en slags hyllest til Han der oppe, men deretter vurderte som en advarsel om kommende regn. Det var selvfølgelig ingen av delene. Jeg begynte å skjønne språket nå; det var jovialt «bobilsk» for «Halla! Se over frontruta, på Sunlight-merket. Vi kjører samme bobiltype som dere»!


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke