buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
JULENISSEN: Mange barn i alle aldre håper nok at nissen lever i beste velgående. Moderne forskning kan derimot drepe illusjonen.
FOTO: NTB scanpix
 
Venter på en avgjørelse – har man funnet skjelettet av julenissen ...?

Publisert: 19.des.2017 07:53
Oppdatert: 19.des.2017 08:01

Desember har til nå vært en måned da viktige avklaringer nærmest har stått i kø. Søndag fikk vi slått fast at Norge ikke er verdens beste i håndball.

Kort tid før hadde det blitt klart at Carl I. Hagen ikke blir medlem i Nobelkomiteen og at det nå for alvor er muligheter for at det igjen blir Venstre-folk i regjeringskontorene. Nå står en ny og viktig avgjørelse kanskje for døren.

Forskere ved Oxford-universitetet i England mener nemlig snart å kunne slå fast at julenissen fantes. De har funnet skjelettrester de mener å kunne bevise stammer fra selveste julenissen. Ved hjelp av karbondatering har de slått fast at beinrestene stammer fra det 4. århundret. Og hvis alle teorier stemmer, kan dette være en del av en samling av mange skjelettbiter samlet gjennom mange år, og som alle kan stamme fra julenissen. På et vis kan de nå med andre ord kanskje kunne montere sammen en hel julenisse.

I desember er det tid for ønskelister. Øverst på forskernes ønskeliste står tillatelse til å gå løs på de øvrige skjelettbitene, for å se om de alle stammer fra det samme individet. De har derfor opprettet kontakt med dem som bestyrer skjelettsamlinger i de italienske byene Venezia og Bari. Vi går utvilsomt en spennende tid i møte nå like før julehøytideligheten ringes inn.

Men spørsmålet om hvorvidt julenissen fantes er kanskje å stille en viktig problemstilling fullstendig på hodet. Det forskerne egentlig jobber med å bevise, er jo at julenissen ikke finnes. Julenissen er død – og begravet.

Selv om den senere er gravd opp igjen og spredd ut over store områder. Men det er fortsatt fem dager igjen til jul. Det er vel mange som håper at de jobber litt mindre med saken de nærmeste dagene, for å kunne stille den endelige avgjørelsen litt i bero. For eksempel til litt ut i neste uke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat