buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: LOMMELEGEN.
 
Vi blir til støv
Hvor ofte tenker du over at du hver dag går og vasser i andre menneskers hud?

Publisert: 27.feb.2017 06:24
Oppdatert: 27.feb.2017 08:01

Ikke så ofte, antakelig. Og det bør det nok ikke være, heller, hvis vi noenlunde skal beholde vår mentale helse og ikke utvikle en hemmende grad av bakterieangst og generell berøringsaversjon.

Men når man har to gutter i huset med velutviklet interesse for kuriositeter, nysgjerrighet på faktabøker, fascinasjon for Guinness rekordbok og hang til en rekke andre publikasjoner, tv-program og youtubekanaler som strør om seg med såkalte funfacts – da kan hverdagslige trivialiteter fort snus på hodet og få et skjær av ubehag.

Som for eksempel at mennesker hver dag mister ti gram hud. Av alt som er blitt sagt på Skavlans fredagsprogrammer denne vinteren, er det én ting som festet seg blant sofabeboerne i heimen. Hver dag flasser, fliser, feller og strør vi alle rundt oss med ti gram døde hudceller. «Hundre dager og du har mista en kilo hud» regnet Mannen fort sammen. Jeg grøsset og så levende for meg de fire kiloene (!) kjernefamilien legger fra seg i løpet av et drøyt kvartal. «Er det rart det blir støvete i huset!?» konkluderte jeg med en dose avsky. Som bare økte når jeg tenkte på arbeidsplassen. Full av organisk, menneskelig avfall.

Den trivielle, men litt ekle hud-informasjonen la ingen demper på ungas fredagsstemning. Selvfølgelig ikke, det er ingen av dem som tar nevneverdig ansvar for å svinge støvkluten hjemme, så hvor partiklene, dottene og bøsset faktisk kommer fra, er de ikke opptatt av. Verre med de to voksne, som vet at dette er slik vi sakte, men sikkert forgår. Ti gram per dag. Helt til fornyelsesprosessen stopper og det en dag er helt slutt. Så blir vi til støv på ordentlig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat