23. okt
SLIK?: Neste år kan du lage ditt eget bilskilt.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Vis fram din indre sjåfør
SNEGLA? HA DET, kanskje bare navnet ditt med store bokstaver – eller VI SES?

Publisert: 10.okt.2016 07:35
Oppdatert: 10.okt.2016 10:14

Nå kan du begynne å planlegge hvordan du vil uttrykke deg i trafikken. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil fra neste år nemlig tillate folk å lage egne, personlige registreringsskilt på bilen.

For 9000 kroner kan du få din egen kombinasjon av bokstaver og tall, og overskuddet fra ordningen skal gå til trafikksikkerhetsformål. Akkurat det er formildende, hvis man først skal tillate at gærningene kjører rundt med 1D1OT eller VRDNSMSTER bak på hekken. For ikke å snakke om de engelske forkortelsene AGENT007, 1ANDONLY eller CUL8TR. For jeg spår at det blir en del amerikanskinspirerte skilt, siden USA selvfølgelig lenge har banet vei for såkalt «selfexpression» på «licensplate’n».

Svenskene har også fått boltre seg med humor og personlighet på bilen i 30 år allerede, selv om ord som «helvete», «Escobar» og «biltjuv» visstnok ikke er blitt godkjent. Heller ikke her hjemme kommer navn eller «statements» som kan utgjøre støtende meldinger til å bli tillatt. Skiltet må også være lesbart for både bomstasjoner og politi – så du kan antakelig slutte å google de mest fancy bokstav- og tallkombinasjonene. Men bilentusiaster med egen facebookside har ivret for denne muligheten lenge. Bare tenk deg litt om før du velger kjælenavnet «TYTTEBÆR» på den lille, røde Fiaten – og så bytter inn bilen i en ruvende, svart SUV. Du er nemlig nødt til å binde deg til det personaliserte skiltet for ti år om gangen. Det må Solvik’en huske på – for jeg tipper han også ønsker seg et. Og det er lett å se han for seg cruise rundt som MINISTER1, for eksempel. Men det som er kult i det ene øyeblikket, er mindre stas hvis bilskiltet ikke overlever valget i 2017.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke