buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
WESTERNHELT: Clint Eastwood med poncho, hatt og sigar.
 
Westernduell i solnedgang

Publisert: 17.mai.2018 10:51
Oppdatert: 17.mai.2018 10:51

I alle år har jeg drømt om å være like tøff som Clint Eastwood i grisebarske westernfilmer som «For a Few Dollars More» og «The Good, The Bad and The Ugly». Nå har drømmen gått i oppfyllelse:

Det er tidlig kveld i Midtvesten i Hamar. Undertegnede står ute i gymshorts og Adidas-slippers og vanner rosene. Plutselig stjeler et blikk fra nabotomta oppmerksomheten min: Der ligger nemlig den svarte nabokatta og stirrer på meg med smale øyne, ikke helt ulik Lee van Cleef og hans elektriske tolkninger av mer eller mindre bøllete skurkefigurer. Vi holder blikket; stemningen er god.

Men så skjer det store: Bak garasjen ser jeg den andre nabokatta luske seg fram inntil veggen. Brun og sjuskete, med et ondskapsfullt glis – akkurat som «Tuco» i de gamle filmene. Dette kommer til å eskalere, så jeg setter meg ned på huk og venter på at brunkatta skal runde hjørnet.

FRES, sier det – og plutselig står begge beistene og stirrer på hverandre mens de skyter rygg.

Ingen av dem blunker. De gløtter raskt bort mot meg, som nå har rykket nærmere.

Kveldssola gløder rødt over Jessnes. Øynene blir smale. Huden min er furet og værbitt idet jeg tygger på sigaren i munnviken. Jeg snerrer lavt og retter på hatten. I det fjerne høres ei spilledåse som blir stadig langsommere. Intensiteten stiger mens vi står der i vår krigerske trekant. Hvem trekker revolveren først?

Så kommer den avgjørende tabben: Den brunstripete inntrengeren kikker vekk i et lite øyeblikk. Den svarte katta somler ikke bort et sekund, og bykser fram mens det freses og snerres frenetisk.

Brunkatta har tapt. Dyret klynker lavt og gjør en slukøret retrett bak garasjen.

«Bravo», grynter jeg med et sindig nikk – før jeg tar med meg sigaren, geværet og den grønne ponchoen og rir inn i den glødende solnedgangen. Sergio Leone kunne knapt ha regissert det bedre selv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat