buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FORSYN DEG: Vær obs på konsekvensene av turistsesongen når du bor på hotell. Men midt i trengselen, er det viktig å huske at yoghurt kan spises med gaffel.
FOTO: NTB scanpix
 
Yoghurt med gaffel
– Frokost i morgen fra halv sju til halv ti. Men vi har tre turistbusser her, så jeg anbefaler å spise seint, hvis du kan.

Publisert: 18.jun.2019 06:43
Oppdatert: 18.jun.2019 06:54

Frokost i morgen fra halv sju til halv ti. Men vi har tre turistbusser her, så jeg anbefaler å spise seint, hvis du kan.

Hotellresepsjonisten hadde de beste intensjoner. Men jeg måtte opp om morran, og kunne ikke drøye frokosten til formiddagen. Snart skulle jeg oppdage at jeg burde droppet den helt.

«Hvor trangt og gæli kan det være?», tenkte jeg. Jeg skulle bare huke meg nedpå for et par kjappe knekkebrød, kanskje et bløtkokt egg. Jeg hopper som regel over bønner og stekte tomater, men benytter gjerne muligheten for både bacon og grovbrød, juice og ferskpresset smoothie. Det er jo deilig å få alt servert!

Denne gangen var det verre. Jeg kom så vidt innafor døra i frokostsalen før jeg ufrivillig var innblandet i et basketak om servietter. Det var japanske turister over alt. Lett iblandet tyskere med tallerkener fulle av croissanter. Jeg fikk en albue i magen på veg mot bestikk-kurvene (tomt), og tråkket til gjengjeld uforvarende ei dame på foten.

Folk kjempet om brødskivene som sto det om livet og etterlyste både melk (rett bak deg!), brown cheese og reine glass. Resepsjonen kjente kanskje busslastenes ankomst, men kjøkkenet åpenbart ikke fått notatet, og var fullstendig på hæla, stakkars. I mangel på boller, sneik jeg til meg en kaffekopp, fylte den med havregryn og yoghurt og forberedte meg på stående buffé ved vinduet. Men ei skje var ikke å oppdrive. Derimot fikk jeg sitte! Ledig plass ved et smulete bord ingen hadde ryddet av, men pytt. Jeg skulle ikke legge fra meg noe uansett.

At yoghurt kan spises med gaffel, er nå bevist. Og det gleder meg at japanere og tyskere kan komme til å se det som en eksotisk og typisk norsk frokostskikk.

På denne siden kan du finne flere av HAs God Dag-spalter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat