16. sep
Fjernkontroll: Det gjelder å ha teknologien innen sitterekkevidde.
 
Gode nyheter i det nye året
Med tilfredshet leser jeg at Samsung i år sannsynligvis vil presentere en mobil som kan foldes ut. Dette må forklares noe nærmere.

Publisert: 10.jan.2019 12:42
Oppdatert: 10.jan.2019 12:53

Telefonen kan altså foldes ut, og dermed bli til et lite nettbrett. Og det beste av alt: det etterlates ingen spor når mobilen er brettet ut. Fantastisk! Ellers leser jeg at Apple kommer med denne store nyheten: En fingeravtrykksleser som er skjult under skjermen. Da gjelder det bare å finne denne leseren, siden den altså ligger skjult.

Ellers vil den spesielle tjenesten TIK TOK fortsatt være tilgjengelig. Som alle vet, og i særdeleshet unge piker viser det seg, så tillater denne kinesiske digitale nyvinningen at det kan legges ut egenproduserte videoer på inntil 15 sekunder. Dette har vært en formidabel suksess. Men det er en liten hake ved denne suksessen; nettstedet anklages for å dyrke fram seksualiserte bilder av ungjenter, samtidig som at TIK TOK er blitt en kilde til netthets og overgrepsstrategier. Men litt må en jo regne med.

Men det er flere store og gledelige nyheter, blant annet denne: Googles stemmeassistent er nå tilgjengelig for alle, vel å merke hvis du har en Android eller IOS-enhet. Da spørs det bare hva en stemmeassist er, og om jeg har bruk for en slik medhjelper i min hverdag, samt hvor jeg har lagt Androiden eller IOS-enheten.

Med en slik assistent i huset kan en slippe å fikle og taste for å finne fram til noe på brett, TV eller noe annet avansert digitalt. Du kan bare snakke henimot for eksempel «Microsofts stilige Invoke», som en slik assistent blir omtalt i annonsen. Men denne assistensen kan du faktisk også bare hviske til, hvis du ikke vil at kona skal vite hva du fråtser i på nettet.

Det er mye mer godt nytt som kunne nevnes, men jeg stopper med denne ettertanken. Alt dette har vel å gjøre med at jeg kan slippe å reise meg og gjøre noe med armer, bein, fingre og hode. Det gjelder bare å ha teknologien innenfor sitterekkevidde.

Da er en gyngestol god å ha. For hvis fjernkontrollen ligger henslengt litt langt framme på bordet foran deg, kan du bare gynge litt ekstra hardt et lite tak, så når du den. Hvis du da ikke tryner, for det er det nok fare for å gjøre i dette landskapet. Forresten for søren, du kan jo bare bruke stemmeassistenten, hvis du har ansatt en slik en.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke