16. sep
 
Gode resultater i Hedmark

Publisert: 30.okt.2018 15:33
Oppdatert: 30.okt.2018 16:15

De seneste tallene fra Statistisk Sentralbyrå viser at andelen som fullfører og består videregående opplæring i Hedmark nå er på 73,4 prosent. I 2008 var tilsvarende tall 62,6 prosent. På 10 år har vi altså hatt en formidabel økning, på hele 10,8 prosentpoeng. Det er en økning som er langt over det som er blitt levert på landsgjennomsnittet i samme periode.

Vi har løftet oss ikke bare sammenlignet med oss selv, men også sett i forhold til resten av landet. Det er bra, og det er et godt utgangspunkt for å bli enda bedre. Målet er nå å komme opp i 75 prosent fullført og bestått innen utgangen av 2019. Det er et oppnåelig mål, og så får vi sette nye, enda mer offensive mål når vi har nådd 75 prosent.

Men det er ikke bare dette enkelttallet som viser at vi er på rett veg i Hedmark. Både gutter og jenter i dette siste målte kullet har høyere gjennomføring enn landet for øvrig på studieforberedende utdanningsprogram. Gutter på yrkesfaglige programmer har størst økning i fullført og bestått fra i fjor til i år. Det er spennende! Nettopp gutta og deres gjennomføring, spesielt på yrkesfag, er noe fylkestinget har vært særlig opptatt av de siste årene. Nå kan det se ut som vi er på rett veg.

Vi har fortsatt få som slutter i løpet av skoleåret. Mange flere får læreplass enn for bare få år siden. Skolebidraget på videregående nivå i Hedmark ligger godt over landsgjennomsnittet. Det betyr at resultatene på videregående skolenivå er bedre enn hva elevenes resultater på grunnskolenivå skulle tilsi. Det bidraget videregående skoler i Hedmark gir til elevenes læring og resultater, er altså større enn landsgjennomsnittet.

Vi har med andre ord gode videregående skoler i Hedmark. Det skal vi bygge videre på i det nye Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke