Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Godt alternativ til den offentlige skolen

Publisert: 25.aug.2015 04:00
Oppdatert: 25.aug.2015 10:39

Jeg er sosialdemokrat og kandidat for Hamar Arbeiderparti og mitt pedagogiske hjerte tilhører Montessori. Det er ingen motsetning i det, som noen tror. Arbeiderpartiet er for mangfoldet og tilbudet av anerkjente pedagogiske alternativ. Det vi er imot, er de private kommersielle som vil tjene seg rike på skole. De mener vi at vi klarer oss uten.

Jeg mener vi trenger alternative pedagogiske tilbud som montessori. Vi må ha alternativer og vi bør ha valgmuligheter. I 15 år har vi hatt Hamar Montessori skole i byen vår. Pedagogikken har satt seg og skolen har mange barn og foreldre en skoleopplevelse som de ønsket seg. Valget er stort når skolestart står for døren og de har valgt det de ønsket seg for sitt barn.

Mange har byttet skole til Hamar Montessori skole og fått et tilbud som passet nettopp deres barn. De trives og blomster alle de 70 barn og ungdommer som er elever der. Og lærere med videreutdanning i Montessori pedagogikk trives med et alternativ skoletilbud i Hamar og ser nytten av å gi dette tilbudet til de som ønsker det.

Norge har 71 Montessori skoler og 41 Montessoribarnehager. I Sverige er den mye mer utbredt enn i Norge og selv den offentlige skolen har i integrerte Montessori-klasser. I disse dager er det usikkerhet rundt videre drift for Hamar Montessoriskole på Ener samfunnshus. Der har de hatt skolelokaler i fem år på dispensasjon og før det var de ti år i det tidligere Speiderhuset i Hamar. Pagagogikken har fått godt fotfeste men det er det praktiske rundt skolebygget som hele tiden har vært en utfordring. Alternativer og løsninger har kommet på bordet, men dessverre har man ikke fått til å realisere dette.

I dag er dette en kommunal og politisk sak hvor flertallet av politikerne støtter en alternativ skole i Hamar, men de støtter ikke den prosessen skolen har valgt for løsninger. Kommuneøkonomi er sentral, men alle bør vite at Montessoripedagogikk er et flott tilbud til unge i Hamar. Vi er for mangfoldet og skoler som Montesorri som gir barn og foresatte et pedagogisk alternativ.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke