Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Godta en drøm for noen få?

Publisert: 02.okt.2018 14:42
Oppdatert: 02.okt.2018 15:05

Tjuvholmen skal og må bevares og utvikles for Hamars framtidige befolkning og til glede for alle tilreisende som besøker Hamars strandsone.

For en del år siden var det en kreativ og dyktig eiendomsutvikler som ønsket og drømte om et hotell på Koigen. Noen politikere var entusiastiske og jublet. Dessverre for deres skapertrang, ble bygget stoppet, noe dagens Hamar-befolkning, og da spesielt ungdommen, kan glede og fryde seg over.

Hvor mange som i dag savner og drømmer om det manglende hotellet på Koigen, vet jeg ikke.

I dag står kampen om Tjuvholmen, ei lita halvøy ved Hamar. Jeg tror at alle de som er glad i Hamars strandsone, mener det er behov for at Tjuvholmen kan og må oppgraderes til et mer attraktivt område. Drømmen må være en uavbrutt strandsone fra Espern til Furuberget.

Området trenger oppgradering. Et av forslagene er høyhus på halvøya, et såkalt signalbygg. Dette forslaget kommer fra den samme eiendomsutvikleren som ønsket hotell på Koigen, og blir muligens støttet av noen av de samme politikere som støttet Koigen-forslaget. De har en drøm som de mener vil gi en positiv utvikling for byen. Jeg tror deres drøm er feil. Jeg er ikke imot et høyhus, men jeg er imot et høyhus på Tjuvholmen.

Et slikt bygg vil ikke gagne strandsonen og friområdene på Tjuvholmen, men det vil garantert føre til økt biltrafikk, og redusert tilgang til området. Skal et slikt signalbygg realiseres på Hamar kan muligens Stormyra på Hamar vest eller Espern være alternativet.

Min påstand er da at hele høyhusbyggingen koker ned til et enkelt spørsmål: Skal Hamars befolkning godta at politikerne, jeg vet de er valgt av oss, vedta å gjennomføre en drøm for noen få? Eller skal de utvikle området slik at tusener kan benytte det, slik Koigen i dag gleder mange?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke